Γέμισε με θηλάζουσες μητέρες η Times Square της Ν. Υόρκης (φωτογραφίες)

  • Iatropedia
Το κίνημα “breast is best” υπέρ της επιλογής του θηλασμού για την καλύτερη υγεία τόσο του βρέφους, όσο και της μητέρας, κατέκλυσε την διαβόητη πλατεία Tmes στην καρδιά της Νέας Υόρκης την 1η Αυγούστου.

Περισσότερες από 100 θηλάζουσες μητέρες συμμετείχαν στην πρωτότυπη αυτή δράση και θήλασαν τα μωρά τους ταυτόχρονα για 60” στις 10:30 ακριβώς το πρωί. Αυτό ήταν μέρος μιας επιμέρους δράσης με την ονομασία “synchronized latch on” που έγινε σε διάφορα άλλα σημεία της χώρας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον οργανισμό NYC Breastfeeding World, που ανακοίνωσε σχετικά: “Ο θηλασμός συμβάλλει στην φυσιολογική ανάπτυξη των βρεφών και έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που δεν θηλάζουν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας, ενήλικης παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων, οστεοπόρωσης, προεμμηνοπαυσιακού καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών (τόσο για τη μαμά και για το μωρό). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τον αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού για να βελτιστοποιήσει τα οφέλη αυτά, ενώ στην συνέχεια μπορεί να συνεχίζεται ο θηλασμός μέχρι τα 2 έτη του παιδιού και ενώ αυτό σταδιακά έχει ξεκινήσει και άλλες τροφές”.

Και συνεχίζει: “Στη Νέα Υόρκη, είναι νόμιμο για τις γυναίκες να θηλάζουν δημοσίως, ακόμη και αν αυτό κάνει κάποιους ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Αυτό περιλαμβάνει καταστήματα, ημερήσια κέντρα φροντίδας, γραφεία ιατρών, εστιατόρια, πάρκα, κινηματογραφικές αίθουσες και πολλά άλλα μέρη”.

http://gothamist.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα έρευνα: Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο παιδικής λευχαιμίας

Γιορτή της Μητέρας: Τα οφέλη του θηλασμού για μητέρα και παιδί