Γεμάτη η προεκλογική ατζέντα: Σκοπιανό, Εξεταστική για την Υγεία και αναθεώρηση Συντάγματος

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τις θέσεις του περί αναθεώρησης του Συντάγματος, και το περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από την Κουμουνδούρου, να κάνει λόγο για την εντύπωση που του προκαλεί η παράλειψη κάθε αναφοράς εκ μέρους της ΝΔ στο άρθρο 86 και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ξεκινά η σημερινή νέα...προεκλογική ημέρα. Το μεσημέρι στις 3 ωστόσο, το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής όπου αναμένεται να επικρατήσει ένταση.

Η Κουμουνδούρου εκφράζει απορία πως δεν γίνεται λόγος στο Non paper του κ. Μητσοτάκη που διέρρευσε χθες, στο άρθρο 86 και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών «όταν τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αυτοπαρουσιάζεται ως ο σύγχρονος Δον Κιχώτης που έδινε μόνος του «μάχες» κατά του συγκεκριμένου άρθρου, τις οποίες μόνο ο ίδιος θυμάται»…

Και κάπως έτσι, την σκυτάλη της «ημερησίας διάταξης» παίρνει σήμερα αυτό το θέμα ενώ χθες κυριάρχησε το πόρισμα της Εξεταστικής για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Διαβάστε το πόρισμα της Εξεταστικής για το Ερρίκος Ντυνάν- Ευθύνες σε 4 πρόσωπα

Πόρισμα εξεταστικής για Ντυνάν: Ανταλλαγή πυρών από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Τα «απόνερα» του πορίσματος

Την ίδια ώρα που ο κ. Λοβέρδος μιλάει για «φιάσκο» και ο κ. Γεωργιάδης για «σκουπίδια», κάποιοι ομιλούν για «εντοιχισμένη γιάφκα εγγράφων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ που ενοχοποιεί πρώην υπουργούς και άλλα πρόσωπα προκαλώντας την χλεύη του κ. Γεωργιάδη και όχι μόνο. Σύμφωνα με την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, πάντως, «πρόκειται για παραστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη».

Παρέμβαση Λεβέντη

Μέσα σε όλα είχαμε χθες και παρέμβαση του κ. Λεβέντη ο οποίος επισήμανε μιλώντας σε εκπομπή του Real FM, ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Και λίγο αργότερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συμπλήρωσε αναφερόμενος στο θέμα του πορίσματος της Εξεταστικής για την Υγεία, ότι: «Εμείς θα ψηφίσουμε “παρών”, διότι ζητούμε να σταματήσει η κλεψιά, ενώ αυτοί κυνηγούν ο ένας τον προηγούμενο. Και την άλλη φορά στις δέκα κάλπες ψηφίσαμε «παρών» για να μην μετέχουμε σε αυτό. Φοβάμαι ότι μπορεί να έκλεψαν, γιατί είναι το σύστημα τέτοιο, που όλοι οι υπουργοί μπορεί να εμπλέκονται σε σκάνδαλα».