Γαστρεντερολόγος έκανε ενδοσκόπηση στον εαυτό του και το κατέγραψε σε βίντεο!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ενδοσκόπηση
Ρωτήστε οποιονδήποτε γιατρό εάν πρέπει να κάνετε ενδοσκόπηση στον εαυτό σας και πιθανότατα θα σας πει όχι. Γι' αυτό ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Twitter είναι η απόδειξη ότι οι γιατροί είναι θιασώτες του “κάνε αυτό που λέω και όχι αυτό που κάνω”!

Στο βίντεο βλέπουμε έναν γαστρεντερολόγο να περνάει τον εύκαμπτο βραχίονα του ενδοσκοπίου μέσα στον οισοφάγο του και να βλέπει τι συμβαίνει.

Κανονικά κατά τη διάρκεια μιας ενδοσκόπησης, ο γιατρός εισάγει έναν μακρύ, λεπτό σωλήνα που έχει μια κάμερα συνδεδεμένη σε μια από τις φυσικές οπές του σώματος, όπως το στόμα.

Η ενδοσκόπηση του ανώτερου γαστρεντερικού συστήματος είναι ένα μη χειρουργικό μέσο εξέτασης οργάνων όπως ο οισοφάγος, το στομάχι, ακόμη και η αρχή του λεπτού εντέρου. Συχνά χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση ανησυχητικών συμπτωμάτων που θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικά έλκους ή καρκίνου, μεταξύ άλλων.

Ανάλογα με τον τύπο της ενδοσκόπησης οι ασθενείς μπορεί να υποβληθούν σε καταστολή με γενική αναισθησία ή να είναι ξύπνιοι. Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη, αλλά μπορεί να είναι άβολη, ειδικά αν αποφασίσετε να κάνετε μια στον εαυτό σας!

“Στόχος αυτού του πειράματος και της εμπειρίας ήταν να εκτιμηθεί ο πόνος και η ταλαιπωρία ασθενών που υποβάλλονται σε ενδοσκόπηση χωρίς καταστολή”, γράφει η λεζάντα κάτω από το βίντεο στο YouTube.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον ίδιο τον δρ. Keith Siau, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα που σχετίζονται με την ενδοσκόπηση, την υγεία του εντέρου, το ήπαρ και την ιατρική.

Πηγή: https://www.iflscience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ξεβουλώνει η μύτη σε 15” απλά με τον αντίχειρα! Το κόλπο έγινε viral στο διαδίκτυο