Γ. Πατούλης- υφυπουργός Εργασίας Α. Πετρόπουλος: Μείωση εισφορών και νέο επαγγελματικό ταμείο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στη συνάντηση Πατούλη- Πετρόπουλου συζητήθηκε το ζήτημα της μείωσης των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών από τους γιατρούς εκείνους που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης και έχουν υποβάλει αίτηση για καταβολή του 50% των ασφαλιστικών εισφορών, παραιτούμενοι του δικαιώματός τους τα επόμενα έτη να αναγνωριστούν ως συντάξιμα σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 39 παρ. 13 του ν. 4387/2016. Ετέθησαν υπόψη του υπουργού εγκύκλιοι του ΕΦΚΑ, για τις οποίες αναμένεται η άποψη του υπουργείου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α’ αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας του ΙΣΑ, Ε. Παπαευαγγέλου και ο φοροτεχνικός σύμβουλος του ΙΣΑ κ. Θ. Μπαρμπούρης.

Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Επιπλέον συζήτησαν το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου πρόνοιας, με αντίστοιχη κατάργηση των εισφορών (4%), και τη δημιουργία, από τον ΙΣΑ, Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (Ν.Π.Ι.Δ.), σε εθελοντική βάση.

ςΑπό την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπήρξε θετική ανταπόκριση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για το θέμα αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν