Γ. Πατούλης στους ασθενείς με Σκλήρυνση: «Χρειαζόμαστε δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πατούλης
Στο μοντέλο των υγιών πόλεων που διασφαλίζουν δίχτυ προστασίας, για τις ευπαθείς ομάδες των ασθενών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων, με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Υγιείς , έξυπνες, χαρούμενες πόλεις που σέβονται τον πολίτη και προστατεύουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
Στο μοντέλο των υγιών πόλεων που διασφαλίζουν δίκτυ προστασίας, για τις ευπαθείς ομάδες των ασθενών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων, με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας, να σταθεί δίπλα στις πιο ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας, με κάθε δυνατότητα και προοπτική που προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη.

«Μέσα από τα μοντέρνα κοινωνικά συστήματα και τις σύγχρονες τάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις προηγμένες κοινωνίες του κόσμου σχεδιάζουμε Υγιείς, Έξυπνες, Χαρούμενες Πόλεις, που σέβονται τον πολίτη και προστατεύουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους», επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Γ. Πατούλης: Σχέδιο δράσης για τους ασθενείς με Σκλήρυνση

Σχετικά με το Σχέδιο Δράσης, στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την υποστήριξη των ευαίσθητων ομάδων των ασθενών, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων, τους εξής άξονες:

  • Βελτίωση της προσβασιμότητας με στοχευμένες παρεμβάσεις, σε υποδομές, μέσα μεταφοράς κ.τ.λ.
  • Άμεση στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, με προσωπικό, αλλά και εθελοντές, ώστε σε κάθε γειτονιά της Αττικής, να υπάρχει ομάδα υποστήριξης, αυτών των ασθενών.
  • Έμφαση στη διάγνωση και στην πρόληψη, μέσα από υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται δωρεάν στον πολίτη.
  • Οργανωμένη ψυχολογική υποστήριξη, με υπηρεσίες που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας, σε πάσχοντες και οικογένειες ασθενών.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην οικοδόμηση μίας προσβάσιμης από όλους κοινωνίας που σέβεται τη διαφορετικότητα και προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ήρθε η ώρα, οι πολίτες, να πάψουν να νοιώθουν αβοήθητοι», κατέληξε ο κ. Πατούλης