Γ.Ν. Φλώρινας: Υποστελέχωση στο «κόκκινο»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ, οι κλινικές του Νοσοκομείου Φλώρινας υπολειτουργούν και εφημερεύουν μερικές μόνο μέρες το μήνα καθώς είναι σοβαρά υποστελεχωμένες...

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

Εφημερεύει κάθε ημέρα 24 ώρες το 24ωρο. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλων επαγγελματιών Υγείας. Επισφαλής η λειτουργία του νοσοκομείου Φλώρινας.

Παιδιατρική Κλινική: Λόγω έλλειψης Παιδιάτρων εφημερεύει 18-19 ημέρες το μήνα. 12 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει. Αρρωσταίνουν παιδιά και οι γονείς τρέχουν πανικόβλητοι σε άλλα Νοσοκομεία της περιοχής. Η έλλειψη Παιδιάτρων έχει αντίκτυπο και στην μαιευτική κλινική, καθ’ ότι τις ημέρες που δεν διαθέτει Παιδίατρο στο Νοσοκομείο δεν πραγματοποιούνται τοκετοί.

Μαιευτική Κλινική: Λόγω έλλειψης Ιατρών δεν εφημερεύει 13-14 ημέρες το μήνα. Τις ημέρες αυτές δεν πραγματοποιούνται τοκετοί ή χειρουργεία.

Χειρουργική Κλινική: Δεν υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος ειδικευμένος χειρουργός κάτι που συμβαίνει εδώ και 1,5 χρόνο. Η χειρουργική κλινική λειτουργεί με δύο επικουρικούς χειρουργούς. Το πρόγραμμα εφημεριών παραμένει κενό μετά τις 17 Ιουλίου. Ουσιαστικά δεν υφίσταται χειρουργικός τομέας στο Νοσοκομείο.

Ορθοπεδική Κλινική: Υπηρετεί μία επικουρικός γιατρός. Γίνονται μόνο εξωτερικά Ιατρεία, καθότι η Κλινική δεν δύναται να καλύπτει εφημερίες.

Παθολογική Κλινική: Λόγω αποσπάσεων, επικείμενων αδειών και αποχωρήσεων ιατρών ημέρα με την ημέρα οξύνονται τα προβλήματα στη λειτουργία της.

Σας κοινοποιούμε αναλυτικό Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που καθιστά επισφαλή τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν