Φυσικοθεραπευτές: Απόψε στον ΕΟΠΥΥ, αύριο στο υπουργείο Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με λουκέτο απειλούνται εκατοντάδες φυσικοθεραπευτήρια αν ισχύσουν οι αυξημένες εισφορές που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό, καθώς ανάμεσα σε όλα τα δεινά, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τους φυσικοθεραπευτές ...ψίχουλα, όποτε το θυμάται!

Συνάντηση με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιεί σε λίγο το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) που εκπροσωπεί 8000 φυσικοθεραπευτές πανελλαδικά ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέλη του ανέρχονται σε 2500. Αύριο εξάλλου το απόγευμα, το προεδρείο θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, Παύλο Πολάκη.

Αυτοί οι τελευταίοι πλήττονται από από τις τεράστιες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται από το φορολογικό και ασφαλιστικό μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση και βέβαια κάποια εξ αυτών αντιμετωπίζουν ακόμα και άμεσα προβλήματα επιβίωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μείωση της τιμής της συνεδρίας από 20, σε 15 ευρώ και η επιβολή κλειστών προϋπολογισμών (6 εκατ. ευρώ για ένα ολόκληρο έτος και όλους τους επαγγελματίες) και επιστροφών τύπου rebate και clawback μαζί με την πολύμηση καθυστέρηση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, αφήνει τα φυσικοθεραπευτήρια χωρίς έσοδα.

Ο ΠΣΦ απαιτεί πλήρη κατάργηση κάθε είδους επιστροφών, συλλογική σύμβαση για όλα τα μέλη και ενίσχυση του κωδικού με εσωτερική ανακατανομή και επιστροφή των 6 εκατ. ευρώ που υπεξαιρέθηκαν σαν ενίσχυση στον ανοιχτό νοσήλιο των Κέντρων Αποκατάστασης.

Από 22 ως 24 Ιανουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας διεξάγεται το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπευτών με τίτλο «Αξιολογείν- Επιλέγειν- Εκτελείν».