«Φτερά» έκαναν 262 εκατ. ευρώ

  • Iatropedia
Στον αέρα είναι τελικά η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχάνων για την καταβολή 262 εκατ. ευρώ, καθώς ο κλάδος δηλώνει πως δε διαθέτει μετρητά και θέλει να πληρώσει με …δόσεις ή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Έρχονται κι άλλες περικοπές όπως φαίνεται στον τομέα της υγείας καθώς τα 262 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι είχαν εξασφαλιστεί από τους φαρμακοβιομηχάνους, δε θα μπουν στα κρατικά Ταμεία.

Η συμφωνία προέβλεπε ότι οι εταιρείες έπρεπε να πληρώσουν στο κράτος 262 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ως έκπτωση. Τόσο ήταν και το κενό που εντοπίσθηκε στα οικονομικά των Ταμείων που ανακάλυψε πρόσφατα η Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες αποδέχονται μεν να πληρώσουν τα χρήματα, αλλά ζητούν διευκολύνσεις. Να καταβάλουν το ποσό είτε με δόσεις, είτε να συμψηφιστεί το ποσό με εκκρεμή χρέη των Ταμείων και των νοσοκομείων προς αυτές, ή ακόμη και να πληρώσουν με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που παρέλαβαν από την κυβέρνηση για την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων.
Το εμπόδιο αυτό έρχεται να προκαλέσει άλλον έναν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να καλύψει στο άμεσο διάστημα το ποσό των 262 εκατ. ευρώ. Πηγές αναφέρουν ότι αν δε δοθούν τελικά άμεσα τα χρήματα από τους φαρμακοβιομηχάνους, η κυβέρνηση θα επιβάλει άλλου είδους περικοπές στην υγεία για να καλύψει το κενό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ