ΦΣΑ: Δεν υπάρχει ανατίμηση στα φάρμακα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι παραπλανητική και στερείται πραγματικών στοιχείων, εφόσον βάσει μνημονιακής δέσμευσης από το 2012 και μετά, τα φάρμακα υποτιμούνται συνεχώς, με τελευταία την συνολική υποτίμηση του Ιουνίου 2016 (σας παραπέμπουμε σε σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ μετά τις τελευταίες τιμολογήσεις Δεκεμβρίου 2015 και Ιουνίου 2016). Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωσή του το προεδρείο του ΦΣΑ στηλιτεύοντας δημοσιεύματα περί ανατιμήσεων στα φάρμακα.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΦΣΑ:

Από δημοσιεύματα Τύπου τα οποία συνοδεύονται από βαρύγδουπους τίτλους όπως «ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», ή «ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» πληροφορούμεθα ότι με έκθεσή της η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό, πώς ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή για την υγεία, αυξήθηκε κατά 3,4%, αύξηση η οποία επήλθε και από τις ανατιμήσεις σε φάρμακα οι οποίες ανέρχονται στο 5,6%!!!

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον ελληνικό Λαό, ότι η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ στο σημείο αυτό είναι παραπλανητική και στερείται πραγματικών στοιχείων, εφόσον βάσει μνημονιακής δέσμευσης από το 2012 και μετά τα φάρμακα υποτιμόνται συνεχώς, με τελευταία την συνολική υποτίμηση του Ιουνίου 2016 (σας παραπέμπουμε σε σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ μετά τις τελευταίες τιμολογήσεις Δεκεμβρίου 2015 και Ιουνίου 2016).

Θεωρούμε ότι οι ανακοινώσεις σε θέματα υγείας και ειδικά φαρμάκων που αποτελούν κοινωνικό αγαθό, απαιτούν περισσότερη σοβαρότητα και ακρίβεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ           ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν