Φρούτα στους πρόσφυγες στα Διαβατά από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Αργύρη Αργυρόπουλο και Χαράλαμπο Σαρδέλη επισκέφθηκε και σήμερα το πρωί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά.

Η αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης παρέδωσε στις υπηρεσίες του Στρατού που διαχειρίζονται το κέντρο ένα φορτίο φρούτων για να διανεμηθούν στους πρόσφυγες. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης, όπου πολλά μικρά παιδιά συνωστίστηκαν μόλις αντίκρυσαν τα φρούτα. Θα τους διανεμηθούν από το Στρατό κατά την τακτική διανομή τροφίμων.

Η αντιπροσωπεία στη συνέχεια επισκέφθηκε εκ νέου το ιατρείο του κέντρου και συνομίλησε με τους ιατρούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα, με σκοπό να διαπιστωθούν οι ανάγκες σε φάρμακα ώστε να οργανωθεί καλύτερα η συλλογή τους που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως χθες παραδόθηκε ήδη το πρώτο φορτίο φαρμάκων και θα ακολουθήσουν και άλλα με το δεύτερο να παραδίδεται ήδη σήμερα.

Όπως αναφέρουν, «η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συγχαίρει εγκάρδια τόσο τη διοίκηση του κέντρου και συγκεκριμένα το Συνταγματάρχη κ. Προκόπη για την άριστη και οργανωμένη προσφορά του στρατού, όσο και τις υπηρεσίες της Αστυνομίας που φυλάσσουν το χώρο, καθώς και τους εθελοντές των ΜΚΟ που παρέχουν τεράστια βοήθεια στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν στην πόλη μας.

Η ευαισθητοποίηση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης για το θέμα έχει ήδη φέρει ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας ημέρες της δράσης, η ένταση δε του ενδιαφέροντος για προσφορά δεσμεύει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για ακόμη πιο στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες».