Φωτογράφισε ποτήρια με αποτσίγαρα σε γραφείο γιατρών – Αμετανόητοι οι “θεριακλήδες” του “Γεννηματάς” παρά την παρέμβαση Κοντοζαμάνη

  • Γιάννα Σουλάκη
Γεννηματάς
Συνεχίζονται οι παραβιάσεις του αντικαπνιστικού νόμου από γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” παρά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά και την παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, όπως αποκαλύπτει το iatropedia.gr.

Παράλληλα με την αχαρακτήριστη επιμονή των αμετανόητων λειτουργών της Υγείας, όμως, που εξακολουθούν να μην σέβονται τους ασθενείς τους, την υγεία των οποίων έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται, συνεχίζονται και οι καταγγελίες των πολιτών. Γιατί ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μη καπνιστών και κυρίως των ασθενών, εκτός από νόμο του κράτους φαίνεται ότι αποτελεί πλέον και σοβαρό κοινωνικό αίτημα.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με την καταγγέλουσα Βασιλική Διαμάντη, στα γραφεία των γιατρών της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς”, που βρίσκονται στο 2ο κτίριο, στον 3ο όροφο. ‘Οπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στην διαδικτυακή σελίδα της η ακτιβιστική ομάδα “STOP στο παθητικό κάπνισμα”, με το που άνοιξε την πόρτα του γραφείου των γιατρών της ήρθε “η μπόχα από τα τσιγάρα”. Πάνω στο γραφείο βρίσκονταν πλαστικά ποτήρια γεμάτα με αποτσίγαρα. Μόλις κατάφερε να βγάλει το κινητό της και να τραβήξει την παρακάτω φωτογραφία.

Γεννηματάς

Δείτε την καταγγελία της στην ομάδα“STOP στο παθητικό κάπνισμα”:

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό! 100 ευρώ «καμπάνα» σε εργαζόμενη που κάπνιζε στο “Γεννηματάς” – Δείτε τα πρόστιμα για τους “θεριακλήδες”

Παρέμβαση υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για το κάπνισμα στα νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή, με παρέμβασή του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ζητά από την Διοίκηση της 1ης ΔΥΠΕ να μεταβιβάσει στις Διοικήσεις του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς”, και του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Πατησίων την εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σχετικά με τις προηγούμενες καταγγελίες για κάπνισμα γιατρών και νοσηλευτών εντός νοσοκομείων,που έγιναν στην ίδια διαδικτυακή ομάδα του ακτιβιστή Ανδρέα Μπαρδάκη και τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας στις 6 Αυγούστου, το iatropedia.gr

Δείτε τις καταγγελίες: “Ντουμάνια” στα νοσοκομεία από “θεριακλήδες” παρά την απαγόρευση Κικίλια – Καταγγελίες από ασθενείς και συγγενείς!

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Άγνωστο είναι τι έχουν πράξει μέχρι σήμερα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων. ‘Ομως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ακόμη κι αν έχουν λάβει μέτρα, αυτά είναι αναποτελεσματικά.