Φωτογραφική τροπολογία για τα όρια συνταξιοδότησης των νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

  • Iatropedia
Τροπολογία σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η παραμονή στην εργασία των γιατρών του ΕΣΥ που συμπλήρωσαν τα 65 έτη τους, για άλλα δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, κατέθεσε την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Το σκεπτικό που αναπτύσσει ο κ. Γρηγοράκος αναφέρει ότι η δυνατότητα αυτή πρέπει να δοθεί προκειμένου να μην αδειάσουν τα δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς, καθώς την τελευταία τριετία συνταξιοδοτήθηκαν 2.163 γιατροί χωρίς να γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για το θέμα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, «ο κ. Γρηγοράκος βέβαια δεν κόπτεται για προσλήψεις, αλλά για ρουσφέτια στον κύκλο των ημετέρων του, ρουσφέτια που δεν κατάφερε να ικανοποιήσει μέσω του φαύλου νομοσχεδίου που κατέθεσε προ μηνός και τώρα επανέρχεται δριμύτερος, προκειμένου να δείξει ότι διαθέτει κι εκείνος δυνατότητα να νομοθετεί».

Και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος συμπληρώνει ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ το όριο συνταξιοδότησης των γιατρών που υπηρετούν στα δημόσια συστήματα υγείας βρίσκεται στα 65 έτη κατ΄ ανώτατο όριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλείνει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης

Γη και ύδωρ για να σταματήσουν κατά την προεκλογική περίοδο οι επισχέσεις

Τι μπορείτε να πάθετε από τις εξπρές-δίαιτες

Μάκης Βορίδης: Στέλνει τους άνεργους γιατρούς να εργαστούν ως επικουρικοί