Φωτιά στον Ασπρόπυργο: 11 τραυματίες στα νοσοκομεία – Τρεις διασωληνωμένοι με σοβαρά εγκαύματα

  • Γιάννα Σουλάκη
τσιγάρα
Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές μετά τη μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο, για την οποία ενεργοποιήθηκε και το 112 στην Αττική, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ επιχείρησε στο σημείο με 3 ασθενοφόρα. Ωστόσο διακόμισε μόνον 2 στο Θριάσιο, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με άλλους τρόπους.

Συνολικά, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Iatropedia.gr, στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί συνολικά έξι τραυματίες και πέντε στο νοσοκομείο «Αττικόν» εκ των οποίων ο ένας διασωληνωμένος.

Από τους τραυματίες του Θριάσιου, δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με σοβαρά εγκαύματα, δύο νοσηλεύονται σε θάλαμο, ένας ακόμη τραυματίας έλαβε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο, ενώ λίγο αργότερα προσήλθε και μία γυναίκα με εγκαύματα, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα, ένας 51χρονος άνδρας με σοβαρά εγκαύματα -ο οποίος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην οπαία ξέσπασε η φωτιά- διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, με ασθενοφόρο της εταιρείας και διασωληνώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά του σε εξειδικευμένο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Αργότερα προσήλθαν στο Αττικόν, ακόμη δύο ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα με δικά τους μέσα και ακόμη δύο περιπατητικοί ασθενείς με συμπτώματα δύσπνοιας, οι οποίοι εξετάζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).