Φωτιά στη Ρόδο: Ένας άνθρωπος με κάταγμα και μια έγκυος στο νοσοκομείο

  • Iatropedia newsroom
Συνολικά 11 οι τραυματίες από τη φωτιά στη Ρόδο, αλλά με ελαφρά τραύματα.

Ένας άνθρωπος που έχει πάθει κάταγμα και μια έγκυος γυναίκα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου μαίνεται για έκτη μέρα η μεγάλη φωτιά.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκαν και εξετάστηκαν συνολικά 11 τραυματίες και παρέμειναν για νοσηλεία οι δυο: ένας άνθρωπος που έχει υποστεί κάταγμα και μια έγκυος γυναίκα που νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, δυο παιδιά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Ήταν ελαφρά τραυματισμένα και αφού τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψαν σπίτι τους.

Κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών επισκέπτονται συνεχώς τους χώρους υποδοχής προσφέροντας νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα.

Το κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς των κατοίκων του νησιού της Ρόδου προς τους πυρόπληκτους είναι τεράστιο.

Περίπου 8.000 άτομα, κυρίως ξένοι επισκέπτες, φιλοξενήθηκαν χθες (22.07.2023) το βράδυ και παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα σε σχολεία και κλειστά γήπεδα στην πόλη και σε χωριά της Ρόδου.

Αρκετός κόσμος υπάρχει επίσης σε συνεδριακά κέντρα των ξενοδοχείων και σε πλοία στο λιμάνι της Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ρόδου Θανάσης Βιρίνης έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία στην πόλη της Ρόδου αλλά και σε χωριά όπως Καλυθιές, Αφάντου, Αρχάγγελος, Ιαλυσός, Κρεμαστή και έχουν μεταφερθεί εκεί πυρόπληκτοι από τις περιοχές της Νότιας Ρόδου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο κλειστό γήπεδο Βενετόκλειο φιλοξενήθηκαν περίπου 700 άτομα, στο Ροδίων Παιδεία 500 άτομα, στο Κολλέγιο Ρόδου 350 άτομα ενώ γεμάτες είναι αίθουσες σχολείων και κλειστών γυμναστηρίων σε όλα τα προαναφερθέντα χωριά.

Με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών που από την πρώτη στιγμή χθες βράδυ έδωσαν το παρών για να βοηθήσουν στο στήσιμο αλλά και στη λειτουργία αυτών των προσωρινών κέντρων φιλοξενίας, οι ξένοι τουρίστες είχαν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Από νωρίς το πρωί, στο σημείο παρασχέθηκαν στους πυρόπληκτους φαγητά, φρούτα, χυμοί, νερά, όλα προσφορές ιδιωτών που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους και στείλανε όσα τρόφιμα μπορούσαν, ενώ μάλιστα έχουν ανοίξει σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ για την εξυπηρέτηση τους. Ήδη τα εν λόγω καταστήματα κατακλύζονται από κόσμο που σπεύδει να τροφοδοτήσουν τις κοντινές τους περιοχές με τα αναγκαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες είναι και οι επιχειρηματίες που προσφέρουν μερίδες φαγητών στα εστιατόρια τους, ακόμη και χώρο να κοιμηθούν οι τουρίστες, ενώ ξενοδοχεία έχουν φιλοξενήσει σε κλιματιζόμενες αίθουσες τους πυρόπληκτους, ενώ δεκάδες είναι και οι συμπολίτες μας που από χθες διαθέτουν τα ίδια τους τα σπίτια προκειμένου να φιλοξενήσουν, να προσφέρουν ένα μπάνιο και έναν ύπνο σε όσους το έχουν ανάγκη.