Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Μήνυμα από το 112! “Επικίνδυνος ο καπνός, κλείστε πόρτες και παράθυρα”

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καπνός
Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε όλη την Αθήνα από τους καπνούς από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση.

Για το λόγο αυτό το 112 έστειλε μήνυμα στα κινητά των κατοίκων της Αττική, όπου τους προειδοποιεί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τους συμβουλεύει επίσης να κλείσουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, σημειώνοντας ότι ο καπνός μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος.

καπνός

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτίρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν