Φωτιά στη Μαγνησία: Δυο οι νεκροί, μια γυναίκα και ένας κτηνοτρόφος

  • Iatropedia newsroom
Τραγωδία στα ανεξέλεγκτα μέτωπα από τη μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία!

Ακόμα δυο άνθρωποι προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των νεκρών από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες σε όλη τη χώρα. Από τη φωτιά στη Μαγνησία, έχασαν σήμερα (26.07.2023), τη ζωή τους μια γυναίκα και ένας άνδρας, κτηνοτρόφος της περιοχής.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Χοροστάσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε κινητικά προβλήματα. Έμενε με τον σύζυγό της σε ένα τροχόσπιτο πολύ κοντά στην παραλία.

Ο άνδρας της φέρεται να επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά όταν πλησίασε το σημείο όπου βρισκόταν το τροχόσπιτό τους. Τη στιγμή, όμως, που κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τη σβήσει και αποφάσισε να πάει να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει τη γυναίκα του, ήταν αργά. Το τροχόσπιτο είχε παραδοθεί στις φλόγες και η γυναίκα του ήταν νεκρή.

Εν ζωή αλλά χωρίς τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις, βρέθηκε ο σύζυγός της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα μετά το θάνατο της άτυχης γυναίκας, τραγικό τέλος είχε και η αναζήτηση για έναν κτηνοτρόφο που αγνοούνταν στην περιοχή μετά τη φωτιά στο Βελεστίνο.

Ο άνδρας είχε χαθεί από τον Άγιο Γεώργιο Φερρών και δυο ώρες αφού άρχισαν να τον αναζητούν, βρέθηκε απανθρακωμένος. Ο άνδρας βρισκόταν στον Άγιο Γεώργιο Φερρών με τον αδερφό του. Ο δεύτερος έφυγε όταν είδαν τη φωτιά, αλλά ο πρώτος αποφάσισε να μείνει για να σώσει τα πρόβατά του, οδηγώντας τα πιο ψηλά στο βουνό.