«Φωτιά» ανάβει το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο

  • Iatropedia
Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το παθητικό κάπνισμα των ανηλίκων στο αυτοκίνητο, ζητεί τις δράσεις που προτίθεται να λάβει η Επιτροπή υπέρ των ανηλίκων με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος σε επιβατικά οχήματα στην Αγγλία, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι το γεγονός θα πρέπει να θεωρείται σοβαρή τροχαία παράβαση. Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε με ανακοίνωσή του “προκλητική” την άγνοια του κ. Χρυσόγονου. Επισημαίνει μάλιστα ότι στις 8 Οκτωβρίου 2010, κατατέθηκε στη Βουλή δική του τροπολογία (όταν ήταν υπουργός Υγείας), η οποία αφορούσε την επιβολή προστίμου ή αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, σε όσους θα καπνίζουν στο αυτοκίνητο, παρουσία παιδιών.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε τότε καταψηφίσει, υποστηρίζοντας ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εισβολή της νομοθεσίας στον προσωπικό χώρο των πολιτών…

Απαντώντας στον κ. Λοβέρδο, ο κ. Χρυσόγονος ανακοίνωσε ότι άλλος θεσμός είναι η Βουλή των Ελλήνων, η οποία ως γνωστό νομοθετεί με ισχύ για την ελληνική επικράτεια, και διαφορετικός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.