«Φονική» αποδεικνύεται η φετινή επέλαση της γρίπης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καταμετρούνται πια κρούσματα γρίπης, με τον πανδημικό ιό του 2009-2010, τον γνωστό Η1Ν1 να επικρατεί αλλά και έναν άλλο, διαφορετικό υπότυπο του ιού, να "προτιμά" ασθενείς στην Λάρισα...

Και τρίτο άτομο με τον ιό της γρίπης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Πρόκειται για 60χρονο, ο οποίος δεν πάσχει από άλλα νοσήματα, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η προσβολή του από τον ιό της γρίπης, χωρίς η κατάστασή του να κρίνεται επικίνδυνη.

Υπενθυμίζεται, ότι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορούσε 42χρονη έγκυο, η οποία, πλέον, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και δεν νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ενώ το πρώτο κρούσμα στην πόλη αφορούσε έναν 59χρονο με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εξέπνευσε την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα 34χρονη στον Κουτσουρά Λασιθίου, έπειτα από ένα βαρύ κρυολόγημα που την ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. Η γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν επισκέφθηκε γιατρό επιλέγοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Το πρωί η κατάσταση της επιδεινώθηκε και ο σύζυγος της κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έσπευσε στο σπίτι τους, ωστόσο ήταν ήδη αργά και η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου αναμένεται να γίνει νεκροψία- νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο αν η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή από τον μεταλλαγμένο ιό της γρίπης.