Φυσικοθεραπείες με το …σταγονόμετρο! Τι χάσαμε και τι ζητούν οι φυσικοθεραπευτές από Άδωνι

  • Iatropedia
Συνεχίζονται οι περικοπές της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς της Υγείας. Στον τομέα των φυσικοθεραπειών, οι ασφαλισμένοι έχουν υποστεί ήδη μεγάλο ψαλίδι ενώ πλέον οι επαγγελματίες του χώρου πρέπει να κάνουν επιστροφή χρημάτων εάν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Τι ζήτησαν οι φυσικοθεραπευτές από τον υπουργό Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αρχικά κόπηκε ο αριθμός των φυσικοθεραπειών προς τους ασφαλισμένους. Μετά ήρθε το χαράτσι στους ίδιους τους φυσικοθεραπευτές οι οποίοι καλούνται τώρα να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις με τη μορφή της επιστροφής χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ εάν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο τζίρο. Κάτι που βέβαια δεν άρεσε καθόλου στον κλάδο με αποτέλεσμα να ζητήσει αλλαγές των ρυθμίσεων από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ.Γεωργιάδης που παρέστη στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών και συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου ζήτησε να θέτουν ρεαλιστικούς στόχους στους οποίους να μπορεί και ο ίδιος να ανταποκριθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν οι στόχοι είναι μαξιμαλιστικοί, δεν θα μπορώ να βοηθήσω».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Πάντως οι φυσικοθεραπείες έχουν ήδη ψαλιδιστεί προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κατά την αναθεώρηση του κανονισμού παροχών του Οργανισμού τον Νοέμβριο του 2012. Ειδικότερα πλέον καλύπτονται 10 φυσικοθεραπείες (από 12) για δύο φορές το χρόνο και η αποζημίωση της συνεδρίας περιορίστηκε σε 15 (από 20) ευρώ

. Εκτός αυτού βέβαια οι ασφαλισμένοι δε δικαιούνται πια φυσικοθεραπείες αλλά και κατ' οίκον συνεδρίες εάν έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης ή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απεργιακός «πυρετός» στα νοσοκομεία λόγω περικοπών! Πότε απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι

Πρόωρα μωρά χωρίς…γιατρούς! Καταρρέει η Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Αττικόν

Φαρμάκι τα φάρμακα για τους ασθενείς! Πως πληρώνουμε πια διπλά από την τσέπη μας

Πονάει δόντι βγάλει …δόντι! ΕΟΠΥΥ χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη. Τι σχεδιάζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν