FDA: Αναστέλλει δοκιμή πειραματικής θεραπείας λόγω θανάτου ασθενούς

  • Iatropedia newsroom
Ο FDA αναστέλλει κλινική δοκιμή
Η εταιρεία θα σταματήσει να δοκιμάζει τη θεραπεία σε νέους ασθενείς, ενώ οι ασθενείς που την είχαν ήδη λάβει θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται

Στην αναστολή δοκιμής πειραματικής κυτταρικής θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα προχώρησε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Η αμερικανική ρυθμιστική Αρχή ανέστειλε, συγκεκριμένα, τη δοκιμή πειραματικής θεραπείας της Iovance Biotherapeutics μετά τον θάνατο ασθενούς.

Η εταιρεία θα σταματήσει να δοκιμάζει τη θεραπεία σε νέους ασθενείς, ενώ οι ασθενείς που την είχαν ήδη λάβει θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται.

Η θεραπεία, που ονομάζεται LN-145 TIL, η οποία αναπτύσσεται επίσης και για το μελάνωμα, χρησιμοποιεί λευκά αιμοσφαίρια από τον όγκο ενός ασθενούς, τα τροποποιεί και τα επαναφέρει στον ασθενή για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ο θάνατος θα μποούσε να σχετίζεται με το θεραπευτικό σχήμα προετοιμασίας, στο πλαίσιο του οποίου ο ασθενής υποβάλλεται σε έναν σύντομο κύκλο χημειοθεραπείας πριν υποβληθεί στη θεραπεία της Iovance.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχέσεις: Πώς να μείνει κανείς θετικός όταν αγαπά έναν δυστυχισμένο σύντροφο

Χυμός σέλινου: Τρία σημαντικά οφέλη για την υγεία

Κορονοϊός: Ερωτηματικά από την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα