Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Μεγάλη συμμετοχή στο Diabetes Congress Highlights 2019

  • Ρούλα Τσουλέα
Diabetes Congress Highlights
Περισσότεροι από 700 ιατροί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Diabetes Congress Highlights 2019, που διεξάγεται με την υποστήριξη της εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Diabetes Congress Highlights, στη διάρκεια του οποίου γίνεται επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια για τον διαβήτη (ADA, EASD, ISPAD).

Το πρόγραμμα Diabetes Congress Highlights άρχισε το 2015 με πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ. Έκτοτε διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο για να ενημερωθούν οι επιστήμονες Υγείας για τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Το Diabetes Congress Highlights πραγματοποιείται με την επιστημονική ευθύνη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ). Στη διάρκειά του παρουσιάζονται τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα από τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνουν:

  • Η Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη (American Diabetes Association, ADA)
  • Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία για την Έρευνα του Διαβήτη (European Association for the Study of Diabetes, EASD)
  • Η Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικού & Εφηβικού Διαβήτη (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes, ISPAD)

Το πρόγραμμα εκπονείται ως εξής: η ΕΔΕ συνιστά επιστημονικές ομάδες, τα μέλη των οποίων παρακολουθούν τα τρία προαναφερθέντα διεθνή συνέδρια. Εν συνεχεία, οι ομάδες αυτές σε συνεργασία με άλλα μέλη της ΕΔΕ συντάσσουν, επιμελούνται και παρουσιάζουν στην ιατρική κοινότητα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Η επιστημονική κοινότητα έχει αγκαλιάσει αυτό το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πλέον αποτελεί θεσμό ευρύτατης αποδοχής στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών που ασχολούνται με τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη.

Ενημέρωση 750 ιατρών

Το πέμπτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Diabetes Congress Highlights διεξήχθη το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (πολυχώρος Φάρος).

Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης, καθηγητής Παθολογίας & Μεταβολικών Παθήσεων και πρόεδρος της ΕΔΕ. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει να καθίστανται οι νέες επιστημονικές ανακοινώσεις των διεθνών διαβητολογικών συνεδρίων προσιτές σε όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες Υγείας στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, ο οποίος υπογράμμισε τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ να συμβάλλει ουσιαστικά στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επιστημόνων Υγείας της χώρας μας.

Η συμμετοχή των επιστημόνων Υγείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Την εφετινή εκδήλωση παρακολούθησαν 250 ιατροί στον χώρο της κεντρικής εκδήλωσης και άλλοι 500 ιατροί διαδικτυακά, μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από ιδιωτικές συσκευές (smartphones και tablets).

Αναλυτικά η θεματολογία

Η θεματολογία του εφετινού Diabetes Congress Highlights είχε ως εξής:

  • Χρειάζεται νέα κατηγοριοποίηση του ΣΔ2 και  νέα κριτήρια διάγνωσης;
  • Νεότερα δεδομένα & θεραπευτικές προσεγγίσεις στη θεραπεία του ΣΔ1.
  • Νεότερα δεδομένα & θεραπευτικές προσεγγίσεις στη θεραπεία του ΣΔ2
  • Διαβήτης και Καρδιαγγειακές επιπλοκές
  • Παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης
  • Πάγκρεας και ήπαρ: Ποιος ο ρόλος τους στη θεραπεία του ΣΔ;
  • Μικροαγγειακές επιπλοκές στο ΣΔ
  • Ψηφιακά εργαλεία για την πρόληψη και τη θεραπεία του ΣΔ: Ευκαιρίες και προκλήσεις