Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Εξιχνιάστηκαν 19 περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων

  • Γιάννα Σουλάκη
φαρμακοποιοί
Σε απόγνωση βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, με τα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων στα φαρμακεία τους

Συνάντηση μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29/03) με επίκεντρο το μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα Φαρμακεία της συμπρωτεύουσας.

Οι Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης, ενημερώθηκαν από τις αρχές ότι εξιχνιάστηκαν 19 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία, ενώ Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος, υποσχέθηκε την ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές με στόχο τον περιορισμό παρόμοιων περιστατικών.

Οι εκπρόσωποι του ΦΣΘ μετέφεραν την αγωνία των φαρμακοποιών εξαιτίας του κύματος κλοπών και διαρρήξεων τις τελευταίες 15 ημέρες και ζήτησαν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι «έσπασαν» 12 φαρμακεία σε δύο εβδομάδες για … λίγα κέρματα

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν πως έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις κλοπών και 5 περιπτώσεις διαρρήξεων σε φαρμακεία, ενώ διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις και θα μπει τέλος στη δράση της ομάδας των διαρρηκτών.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν από την αντιπροσωπεία του ΦΣΘ να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για να θωρακίζουν τα φαρμακεία τους και εφόσον χρειάζεται, να τα βελτιώνουν και να τα ενισχύουν. Επίσης τόνισαν ότι είναι κρίσιμη για τον εντοπισμό των δραστών η άμεση επικοινωνία με το “100” και η καταγγελία κάθε περιστατικού κλοπής ή διάρρηξης.