Φαρμακοποιοί προς ΕΟΠΥΥ: «show me the money»

  • Iatropedia
Στην αναστολή των κινητοποιήσεων τους θα προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, μόνο εάν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, όπως δεσμεύτηκε η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ. Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη και εκπροσώπων του κλάδου, ο κ. Βουδούρης, δήλωσε ότι έχουν υπογραφεί ήδη τα εντάλματα πληρωμών και αύριο το πρωί (παρασκευή 6/4) οι φαρμακοποιοί της Αθήνας , του Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Αιγαίου, θα δουν συνολικά να καταβάλλονται 28.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, δεσμεύτηκε επίσης, ότι έως το αργότερο την Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν καταβληθεί επιπλέον 48.000.000 ευρώ για οφειλές του παρελθόντος. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί παραμένουν επιφυλακτικοί, μέχρι να δουν τα πρώτα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Νωρίτερα, ένταση και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, έξω από τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ, όπου συγκεντρώθηκαν οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή των οφειλων από τον οργανισμό. Η ατμόσφαιρα εξερράγει όταν αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών βρισκόταν σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Κ. Σουλιώτη. Οι συγκεντρωμένοι ενημερώθηκαν ότι την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση σε τηλεοπτικό σταθμό.

Οι φαρμακοποιοί επιχείρησαν τότε, να εισβάλλουν στο κτίριο και έσπασαν την πόρτα. Αυτή την ώρα οι φαρμακοποιοί έχουν καταλάβει το γραφείο του προέδρου και περιμένουν συνάντηση μαζί τουΤο ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη και το iatropedia θα σας ενημερώνει .

Την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά με εξαίρεση ελάχιστα που θα εφημερεύσουν αφού οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά δε θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους ζητώντας άμεσα την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ αλλά και των άλλων Ταμείων από τους προηγούμενους μήνες.

Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ από χθες Τετάρτη γεγονός που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακά τους με χρήματα από την τσέπη τους και στην συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ πάντως μιλά για αναίτιες κινητοποιήσεις αφού όπως υποστηρίζει συμφωνήθηκε με τους προέδρους των Συλλόγων να γίνει τμηματικά η αποπληρωμή των οφειλών.