Φαρμακοποιοί: Μάχη «χαρακωμάτων» για το ωράριο λειτουργίας

  • Iatropedia
Τις "σάρκες" τους τρώνε οι φαρμακοποιοί με την καθυστέρηση στην ανακοίνωση εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΥΚΑ των νέων δεδομένων για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων... Για την διευθέτηση του θέματος αυτού πάντως, αναμένεται μέσα στο μήνα νέο νομοσχέδιο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ), φαρμακοποιός και η ίδια, κ. Μαρία Λυβίζου, μιλώντας την Κυριακή στο Mega δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει για συνταγές που έχουν εκτελεστεί με τρεις ή τρεισήμισι μήνες καθυστέρηση… «Πώς θα πληρώσουμε τις επιταγές μας; Από πού θα βρούμε χρήματας}, αναρωτήθηκε και συνέχισε γ κ. Λυβίζου: «Μας δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξουμε περισσότερες ώρες τα καταστήματά μας με διπλό όφελος: Εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης, ο ασθενής και αντιμετωπίζουμε, παράλληλα, την κατά 60% μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».

Η πρόεδρος του ΦΑΝΙΕ τέλος παρατήρησε ότι «το κοινό έχει αγκαλιάσει τον ωράριο λειτουργίας μας».

Η απάντηση ήταν άμεση και ήρθε εκ στόματος του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστα Λουράντου ο οποίος έγραψε στο facebook: «Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα ούτε το φαρμακείο εμπορικό κατάστημα… Τα ψέμματα και η αθλιότητα έχουν κοντά ποδάρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο προσκήνιο η διαμάχη για το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων