Φαρμακοποιοί: Δωρεάν φάρμακα με προθεσμία!

  • Iatropedia
Δωρεάν φάρμακα σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν να χορηγούν κανονικά οι περισσότεροι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς έχουν αρχίσει να καταβάλλονται τα 122 εκατ. που αποτελούν περίπου τις μισές οφειλές του Απριλίου. Εξαίρεση αποτελούν μεταξύ άλλων: ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας, της Αχαίας, της Χίου και του Έβρου που συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις έως ότου αποπληρωθεί πλήρως ο Απρίλιος (περίπου 240 εκατ. ευρώ). Ωστόσο οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι αν δεν έχει αποπληρωθεί πλήρως ο Απρίλιος έως τις 25 του μήνα, θα ξαναρχίσουν τον αγώνα τους.

Ρήξη στους κόλπους των φαρμακοποιών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη λήξη των κινητοποιήσεων του κλάδου. Ο μεν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανακοίνωσε ότι σταματούν οι κινητοποιήσεις καθώς έχει αρχίσει η καταβολή περίπου του 50% των οφειλών του Απριλίου ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και πάλι οι απεργίες εάν δε δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα του Απριλίου έως τις 25 Ιουνίου.

Από την άλλη όμως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστας Λουράντος (καθώς και άλλοι Σύλλογοι) διαφοροποιείται πλήρως και συνεχίζει με τα μέλη του τις κινητοποιήσεις μη δίνοντας με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο Κ.Λουράντος επιδιώκει πρώτα την πλήρη αποπληρωμή των οφειλών του Απριλίου.

Στο πλαίσιο της διαφοροποίησης αυτής έχει ξεσπάσει και μια έντονη υπόγεια κόντρα με αλληλοκατηγορίες για τη λήξη του αγώνα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στην επιστολή που απέστειλε σε όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ΠΦΣ είναι η ενιαία νόμιμη θεσμική Πανελλαδική έκφρασή μας, συντονίζει όλους τους φαρμακευτικούς Συλλόγους και μας εκπροσωπεί σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κανένας Σύλλογος δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τον ΠΦΣ.

Πάντα στους μεγάλους αγώνες υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τις μορφές πάλης αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγεί σε πολυδιάσπαση και σε αλληλοκατηγορίες για «αγωνισταράδες», «πουλημένους», «προδότες» κ.λπ.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν