Φαρμακοποιοί: «δεν ανοίγουμε τα απογεύματα»

  • Iatropedia
Σε πλήρη διαφωνία οδηγείται η σχέση Υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών μετά την επιμονή του Ανδρέα Λοβέρδου να ανοίγουν τα απογεύματα όποια φαρμακεία το επιθυμούν

Διαφωνούν κάθετα και προσφεύγουν στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί με το θέμα των ελεύθερων ωραρίων των φαρμακείων τα απογεύματα. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και εκπροσώπων του κλάδου, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι προωθεί υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορούν να διανυκτερεύουν και να διημερεύουν επιπλέον φαρμακεία από αυτά που ανοίγουν σήμερα.

Βασική προυπόθεση όμως είναι να ολοκληρώνουν τη διανυκτέρευση και να μην ανοίγουν μόνο για λίγες ώρες, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας. Στις περιπτώσεις που φαρμακεία θα κλείνουν παρότι θα έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά σε εφημερία, θα τιμωρούνται με στέρηση της άδειας λειτουργίας για ένα μήνα.

Πάντως, οι φαρμακοποιοί δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τις νέες αποφάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα προσφύγουν στα δικαστήρια για να καταρίψουν την υπουργική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν