Φαρμακεία: Σύντομα η απόφαση Κουρουμπλή για το ωράριο και τις άδειες

  • Iatropedia
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα περιλαμβάνει και διατάξεις για την λειτουργία των φαρμακείων, είναι προ των πυλών και οι συναντήσεις στην Αριστοτέλους είναι αλλεπάλληλες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε διαδοχικά με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ο προεδρείο του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ). Το τελευταίο εκπροσωπεί τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο των φαρμακείων, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι η όποια τελική λύση «πρέπει να εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη, να σέβεται το δικαίωμα στην εργασία, να είναι σε συνάφεια με το λειτούργημα του φαρμακοποιού και να υπηρετεί το κοινωνικό αγαθό του φαρμάκου».

Διαβεβαίωσε δε ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις με όλους τους φορείς προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φραμκευτικού Συλλόγου, ο κ. Κουρουμπλής άκουσε για άλλη μια φορά ότι περιμένουν την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου και την επαναφορά της εφημερίας και διανυκτέρευσης με λίστα.

Ο κ. Λουράντος εξάλλου επανέλαβε το πάγιο αίτημα για ικανοποιητική ρύθμιση της εκκρεμότητας με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Για τον ίδιο λόγο εξάλλου μέλη του ΠΦΣ επισκέφθηκαν στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να ρυθμίσουν το πρόβλημα της αποπληρωμής του υπολοίπου ποσού όσο και για την εξασφάλιση επιπλέον ποσών για τους επόμενους μήνες.