Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Ποιο φαρμακείο είναι κοντά σας και πώς θα βγάλετε ηλεκτρονικό εισιτήριο

 • Μιχάλης Θερμόπουλος
φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
Αν αναζητάτε κάποιο φαρμακείο κοντά σας, το οποίο να είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε λίγα και πολύ απλά βήματα.

Όλα τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ είναι εύκολο να βρεθούν μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού. Εντούτοις, πολλοί συμπολίτες μας που δεν είναι καλά εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, «χάνονται» μέσα στις επιλογές της κεντρικής σελίδας, απογοητεύονται, εγκαταλείπουν την προσπάθεια και στρέφονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία πολλές φορές καθυστερεί.

Φαρμακεία ΕΟΠΠΥ: Πώς θα βρείτε φαρμακείο στην περιοχή σας

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Πατήστε ΕΔΩ
 2. Πατήστε στο πλαίσιο «Επιλέξτε νομό» και επιλέξτε το μέρος που βρίσκεστε από την λίστα
 3. Πατήστε «Αναζήτηση»

Από κάτω τα δείτε όλα τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ στον νομό που επιλέξατε. Για το φαρμακείο που σας ενδιαφέρει πατήστε «Λεπτομέρειες», για να δείτε πού βρίσκεται στον χάρτη, διεύθυνση, ώρες λειτουργίας, τηλέφωνο και email.

Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Πώς θα βγάλετε ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή, ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.

Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και να επιλέξει την «Έκδοση Εισιτηρίου». Κατόπιν θα επιλέξει το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την «Έκδοση Εισιτηρίου» θα λάβει το εισιτήριό του.

Η υπηρεσία προσφέρεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να επισκεφτούν επιλεγμένα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ στο Νομό Αττικής και Θεσσαλονίκης, δεν απαιτεί κωδικούς εισόδου και παρέχει τις εξής δυνατότητες:

 • Εμφάνιση στον χάρτη, των φαρμακείων στα οποία διατίθεται το σκεύασμα που έχει αναζητήσει/επιλέξει ο ασφαλισμένος
 • Εμφάνιση των σκευασμάτων που διατίθενται ανά φαρμακείο όταν δεν υπάρχουν όλα σε ένα σημείο εξυπηρέτησης
 • Εμφάνιση του αριθμού εισιτηρίων που βρίσκονται σε αναμονή στα φαρμακεία, καθώς και του εκτιμώμενου χρόνου αναμονής εκείνη την στιγμή
 • Δυνατότητα επιλογής ενός φαρμακείου και έκδοσης εισιτηρίου
 • Λήψη εισιτηρίου σε μορφή PDF και δυνατότητα εκτύπωσης
 • Δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας στο φαρμακείο, μέσω του κωδικού που περιλαμβάνεται στο εισιτήριο

Για να βγάλετε ηλεκτρονικό εισιτήριο για κάποιο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ:

 1. Πατήστε ΕΔΩ
 2. Πατήστε στο «Είσοδος στην εφαρμογή»
 3. Πατήστε στο πλαίσιο «Επιλέξτε νομό» και επιλέξτε Αττική, ή Θεσσαλονίκη
 4. Πατήστε «Αναζήτηση»
 5. Από κάτω τα δείτε όλα τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ στον νομό που επιλέξατε. Για το φαρμακείο που σας ενδιαφέρει πατήστε «Έκδοση εισιτηρίου».
 6. Στο κάτω μέρος της οθόνης βλέπετε πόσα άτομα είναι τώρα σε αναμονή, τον εκτιμώμενο χρόνο αναμονής και την τρέχουσα ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου.
 7. Πατήστε «ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ»
 8. Αυτομάτως θα λάβετε αριθμό προτεραιότητας που φαίνεται στα αριστερά.
 9. Αν επιθυμείτε, πατήστε «Εισιτήριο σε PDF» για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το εισιτήριό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν