Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Εντοπίστηκαν 8 ανεμβολίαστοι φαρμακοποιοί να εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατροί ΕΟΠΥΥ
Από λάθος γνωμοδότηση, η οποία εξαιρεί τους φαρμακοποιούς των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, παρατηρήθηκε το φαινόμενο οκτώ ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε σύνολο 60 φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, να εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες. Αναμένεται εγκύκλιος που θα θέτει τους υπαλλήλους αυτούς σε υποχρεωτική αναστολή, ανέφερε η πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη.

Οκτώ ανεμβολίαστους εργαζομένους εντόπισε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στα 60 Φαρμακεία του Οργανισμού, οι οποίοι εκμεταλεύτηκαν «παραθυράκι» του νόμου της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς και δεν είχαν εμβολιαστεί, παρ’ ότι εξυπηρετούσαν καρκινοπαθείς και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Σε Φαρμακείο μάλιστα της Στερεάς Ελλάδας εντοπίστηκαν τρεις ανεμβολίαστοι υπάλληλοι σε σύνολο 10 εργαζομένων. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Η κυρία Καρποδίνη διευκρίνισε ότι αναμένεται άμεσα εγκύκλιος που ξεκαθαρίζει ότι προβλέπεται το μέτρο της αναστολής και για τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, ενώ εξήγησε ότι «αναρμοδίως έγινε γνωμοδότηση από κάποια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών ή του υπουργείου Υγείας ότι το μέτρο του εμβολιασμού δεν αφορά τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ».

Ερωτώμενη για τα νέα φάρμακα για τον κορονοϊό, η κα. Θεανώ Καρποδίνη διευκρίνισε ότι αυτά θα συνταγογραφούνται και θα χορηγούνται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία, ενώ σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστικό φορέα τόνισε πως αυτό θα φέρει:

«Ποιοτικά κριτήρια στις διαγνωστικές εξετάσεις, πρόσβαση σε νέες θεραπείες και κίνητρα στους παρόχους για εκσυγχρονισμό»

Πηγή: ΕΡΤ