Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Βράβευσε τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του 16ου φαρμακευτικού συνεδρίου Pharmapoint, το οποίο έλαβε χώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, επέλεξε να βραβεύσει τους Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συνολικότερη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Στη βράβευση παραβρέθηκαν 40 Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα. Στην ομιλία του ο κ. Αυγερινός εξήρε το ανθρωπιστικό έργο των Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ανιδιοτελώς και αδιαλείπτως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας των Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος, στους οποίους μετέφερε το μήνυμα της αμέριστης και ειλικρινούς στήριξης της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. Ο κ. Αυγερινός διαβεβαίωσε το Σώμα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπέρβαση πρακτικών δυσκολιών που πιθανόν να ανακύπτουν, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο θετικός αντίκτυπος των δράσεων τους.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, πάντοτε στα πλαίσια του συνεδρίου Pharmapoint, η Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης κ. Μοσχονά πραγματοποίησε μια απολύτως επιτυχημένη επίδειξη Α’ Βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Οι σύνεδροι, κατά κύριο λόγο φαρμακοποιοί στο επάγγελμα, αναγνώρισαν τη χρησιμότητα της ορθής εφαρμογής Α’ Βοηθειών, καθώς στους χώρους εργασίας τους αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν