Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακή νόσος»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασαν και φέτος οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τα μεταπτυχιακά μαθήματα που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης. Ο 3ος κύκλος με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη ολοκληρώθηκε χθες με το 6ο μάθημα που είχε τίτλο «Σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακή νόσος».

 

Εισηγητής ήταν ο παθολόγος – διαβητολόγος, επιστημονικός διευθυντής στην Κλινική Θέρμη της Θεσσαλονίκης, Άγγελος Κλείτσας, ο οποίος κέρδισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων με την παρουσίασή του.

Η πρωτοβουλία των μεταπτυχιακών μαθημάτων πήρε σάρκα και οστά το 2016. Είχε θέμα τις παθήσεις του αναπνευστικού και η ανταπόκριση εκ μέρους των φαρμακοποιών είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί και το 2017 με θέμα αυτή τη φορά την καρδιακή ανεπάρκεια.

3ος κύκλος

Ακολούθησε ο 3ος κύκλος μεταπτυχιακών που ολοκληρώθηκε το 2018 με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη, ενώ τέτοιοι κύκλοι μαθημάτων θα συνεχιστούν και το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς με ένα καινούργιο θέμα που ενδιαφέρει τους φαρμακοποιούς στην καθημερινή εργασία τους.
Στόχος των μαθημάτων είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς που εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα και σύγχρονες τεχνικές θεραπείας.

Μαθήματα

Κάθε κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων περιλαμβάνει πέντε ή έξι τρίωρα μαθήματα με αντικείμενο εκπαίδευσης μια ενιαία θεματική ενότητα με ανάλογη δομή και συγκρότηση. Στόχος είναι, μετά το τέλος της, ο φαρμακοποιός να έχει μια ολοκληρωμένη και όσο το δυνατόν πλήρη γνώση ενός συστήματος του οργανισμού, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των θεραπευτικών – φαρμακευτικών προσεγγίσεων.

Επειδή οι φαρμακοποιοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μεταπτυχιακά μαθήματα υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων στη συνεδριακή αίθουσα του Συλλόγου (100 θέσεις), το Δ.Σ. του ΦΣΘ εξετάζει λύσεις ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι.

Ο ΦΣΘ ευχαριστεί θερμά και τους φαρμακοποιούς που αγκάλιασαν την προσπάθεια και συμμετείχαν μαζικά σε όλα τα μαθήματα και τους ομιλητές που μετέδωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με το αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν