Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Πρόταση διάθεσης των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τη διάθεση όλων των φαρμάκων για όλες τις ασθένειες αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία προτείνει ως λύση για την αποφυγή της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι καρκινοπαθείς και οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητεί παράλληλα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει πιλοτικά, για ένα εξάμηνο, την πρότασή του για να φανεί αν έχει δίκιο που διατυπώνει την άποψη αυτή.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΦΣΘ, με αφορμή την ταλαιπωρία που υφίστανται καρκινοπαθείς και άνθρωποι με άλλες σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι για την προμήθεια των φαρμάκων τους παραπέμπονται άλλοτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και άλλοτε στα φαρμακεία των νοσοκομείων, επισημαίνεται ότι «κάθε διαδικασία που παρακάμπτει τον φυσικό χώρο διάθεσης φαρμάκων, που είναι το φαρμακείο, και παραπέμπει ανάλογα με τις απόψεις κάθε υπουργού Υγείας άλλοτε στον ΕΟΠΥΥ και άλλοτε στο νοσοκομείο, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος ταλαιπωρίας των ασθενών. Η λύση είναι μία: Όλα τα φάρμακα, για όλες τις ασθένειες διατίθενται αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία».