Φαρμακευτική βοήθεια από την Τρίπολη στην Λέσβο για τους πρόσφυγες

  • Iatropedia
Εξήντα και πλέον δέματα με φαρμακευτικό υλικό και είδη καθαρισμού, συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων Αρκαδίας του υπουργείου Παιδείας - και με την βοήθεια του δήμου Τρίπολης, θα σταλούν στο δήμο Λέσβου για τις ανάγκες των προσφύγων που φτάνουν συνεχώς στο νησί.

Το υλικό συγκεντρώθηκε από μαθητές σχολείων της Αρκαδίας, και περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται στο νησί για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που καταφθάνουν, σύμφωνα με την λίστα που έστειλε ο δήμος Λέσβου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, εξήρε την πρωτοβουλία του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων Αρκαδίας του υπουργείου Παιδείας και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ενώ ευχαρίστησε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους. Σημείωσε δε, ότι θα σταλεί στην Λέσβο και φαρμακευτικό υλικό που βρίσκεται αδιάθετο στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρίπολης.

Η πρωτοβουλία επεκτείνεται και με συγκέντρωση ρουχισμού για τις ανάγκες των προσφύγων – και εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί το σημείο όπου θα μαζεύονται και θα ταξινομούνται τα ρούχα.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ