Φαρμακαποθηκάριοι: Υπέβαλαν μήνυση κατά του προέδρου των Φαρμακοποιών Α. Βαλτά

  • Γιάννα Σουλάκη
φαρμάκων
Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Φαρμακαποθηκάριων και Φαρμακοποιών με επίκεντρο τις ελλείψεις φαρμάκων και την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών.

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατήγγειλε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βαλτά, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος σήμερα Παρασκευή (4/8) υπέβαλλε μήνυση.

«Οι εκφοβισμοί δεν μας πτοούν» απαντούν οι Φαρμακοποιοί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Φαρμακαποθηκαρίων, έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τις τελευταίες δημοσιευθείσες στο διαδίκτυο δηλώσεις του Απόστολου Βαλτά.

«Όταν αντί  να αντιμάχονται με επιχειρήματα σε θεσμικό επίπεδο, επιλέγουν να πλήττουν την προσωπική τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψη των θεσμικών μας προσώπων δημιουργώντας κίβδηλη εικόνα για αυτά και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια εικόνα τους για ιδιοτελείς σκοπούς, τότε τον πρώτο λόγο θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη», σημειώνουν οι Φαρμακαποθηκάριοι.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών έχει αναφέρει με δηλώσεις του στον τύπο, πώς οι Φαρμακαποθηκάριοι δημιουργούν αποθέματα από τα φάρμακα που λείπουν από την ελληνική αγορά, τα οποία στη συνέχεια πωλούν στο εξωτερικό σε πιο υψηλές τιμές.

Φαρμακοποιοί: Οι εκφοβισμοί δεν μας πτοούν 

Άμεση ήταν η απάντηση των Φαρμακοποιών:

«Οι μηνύσεις του κυρίου Σκυλακάκη και οι εκφοβισμοί του προς τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, δεν μας πτοούν. Αντιθέτως, τον ευχαριστούμε για τη μήνυση καθώς η αλήθεια θα λάμψει και στα δικαστήρια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου το φάρμακο να φτάνει απρόσκοπτα στα χέρια του Έλληνα ασθενή».