Φάρμακα αξίας 75.000 ευρώ από το Παρίσι για τις ανάγκες του ευάλωτου πληθυσμού της Αθήνας

  • Iatropedia
Σημαντική δωρεά του Δήμου του Παρισίου και της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας, Anne Hidalgo, μέσω της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" φτάνει σήμερα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων. Τα φάρμακα και υγειονομικά υλικά στόχο έχουν να δώσουν έμπρακτη στήριξη σε ευαάλωτους πληθυσμούς που διαβιούν στην ελληνική πρωτεύουσα και στηρίζονται αποκλειστικά από κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία.

Η παραλαβή φαρμάκων και υλικού αξίας 75.000 ευρώ, θα γίνει μέσω του διεθνούς δικτύου των Γιατρών του Κόσμου σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ., στο φαρμακείο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, Σταθμός Λαρίσης).

Ο «κόμβος» στηρίζει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 8.500 οικογένειες και πολίτες που ζουν στον δρόμο ή μόνοι και αβοήθητοι από άλλες δομές και οικογένεια.

Η δωρεά αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δημάρχων των δύο ευρωπαϊκών πρωτευουσών και σηματοδοτεί, παράλληλα, την έμπρακτη στήριξη των Γιατρών του Κόσμου στην πόλη της Αθήνας.

Η δωρεά ανακοινώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Καμίνης με τη Δήμαρχο Παρισιού. Σύμφωνα με την κυρία Hidalgo, η δωρεά αυτή αποτελεί την πρώτη πράξη υλικής συνδρομής στην Αθήνα.

Τα φάρμακα θα παραδοθούν, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη από τον πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτα Κανάκη.

Τα φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των κατοίκων της Αθήνας που απευθύνονται στα 6 δημοτικά ιατρεία, όπως επίσης για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αθηναίων.