Φάρμακα …αγάπης από Εκκλησία και ΙΣΑ!

  • Iatropedia
Χιλιάδες φάρμακα για ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τις θεραπείες τους, συγκεντρώθηκαν από συμπολίτες μας τις τελευταίες ημέρες έπειτα από σχετικό κάλεσμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Αγάπης προς το Συνάνθρωπο και συμμετείχαν στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Αμαρουσίου, Καλλιθέας και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα. Χιλιάδες φάρμακα συγκεντρώθηκαν σε 3 κεντρικές πλατείες στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι και στο Ψυχικό από πολίτες που προσέρχονταν σωρηδόν για να στηρίξουν το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, και να προσφέρουν, όχι εκ του περισσεύματος των φαρμάκων τους αλλά εκ του περισσεύματος της καρδιάς τους.

Άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους κατέθεσαν φάρμακα πανάκριβα και σπάνια για να σώσουν κάποιον άλλο συνάνθρωπο που τα έχει ανάγκη. Νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι προσέφεραν ένα ή δύο κουτιά φάρμακα λέγοντας: αυτό μπορώ – δεν έχω δουλειά – δεν έχω λεφτά για κάτι παραπάνω. Αυτό μπορώ και το δίνω με την καρδιά μου. Οικογένειες ολόκληρες, ακόμη και μικρά παιδιά αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ της «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), έκαναν έκκληση ανθρωπιάς σε μια πρόσκληση συλλογής φαρμάκων σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ιατροοφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, αστέγων και οικονομικά εξαθλιωμένων ασθενών που προσέρχονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.