Φάρ Ουέστ έξω από το Νοσοκομείο Ναυπλίου: Τραυματίες μετά από πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Ναυπλίου
Συμπλοκή μεταξύ Ρομά έλαβε χώρα το απόγευμα έξω από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ναυπλίου και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά, έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ) πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους ίδιους τους Ρομά, όσο και για τους νοσηλευόμενους, το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και για τους περαστικούς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφει τα γεγονότα:

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα επεισόδια που προκαλούν Ρομά στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Το πολύ ξύλο που έχουν ρίξει αναίτια στο προσωπικό, τους τραυματισμούς που έχουν προκαλέσει. Αυτή τη φορά σήμερα απόγευμα στις 6 μ.μ. έγινε ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ο περίγυρος του νοσοκομείου. Τριάντα μέτρα έξω από το νοσοκομείο δεκάδες συγκεντρωμένοι Ρομά τσακώθηκαν και άρχισαν να πυροβολούν ο ένας τον άλλο. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τρομοκρατήθηκαν και λόγω προηγούμενων παρόμοιων γεγονότων. Παρέμειναν όμως στη θέση τους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Συμπλοκή στο Νοσοκομείο Ναυπλίου: Δύο σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο – Ο ένας στην ΜΕΘ

Στη συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμό  δύο Ρομά, οι οποίοι διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας, 45 ετών τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι, διασωληνώθηκε με μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Αθήνα και το Νοσοκομείο Αττικόν, ενώ ο δεύτερος, 25 ετών τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης εκτός κινδύνου.

«Αυτή τη φορά στόχος δεν ήταν υγειονομικοί, ούτε έγινε φασαρία στο νοσοκομείο. Όταν όμως προσφέρεις περίθαλψη σε τραυματίες από σφαίρες και οι συνοδοί οπλοφορούν και έχουν κατ’ επανάληψη επιτεθεί και στο προσωπικό δεν είναι μια συνηθισμένη και εύκολη κατάσταση. Μπράβο στο προσωπικό,  στη Διοίκηση του νοσοκομείου και στην αστυνομία για τη διαχείριση. Περαστικά στους τραυματίες. Όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση. Να υπάρχει τέτοια ανοχή στην ανομία», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.