Το «φακελάκι» πάει σύννεφο παρότι οι …τιμές μειώθηκαν λόγω κρίσης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή συνελήφθησαν δύο γιατροί για "φακελάκια".

Ο ένας συνελήφθη σε νοσοκομείο της Αττικής και ο δεύτερος σε νοσοκομείο της βορείου Ελλάδας. Αλλά ένας ακόμη γιατρός του ίδιου νοσοκομείου της Αττικής φέρεται να έχει εμπλοκή αλλά εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κυβερνών κόμμα…

Η πρώτη σύλληψη που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου και αφορούσε 65χρονο γιατρό δημόσιου μαιευτηρίου της Αθήνας. Σύμφωνα με καταγγελία 35χρονης, ο γιατρός απαίτησε από την ίδια το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ για χειρουργική επέμβαση. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν το ποσό και το παρέδωσαν στην 35χρονη, η οποία σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του 65χρονου, του το παρέδωσε μέσα σε φάκελο.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων επενέβησαν και συνέλαβαν τον 65χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος με προσημειωμένο χρηματικό ποσό, 150 ευρώ, καθώς και τρεις επιπλέον φάκελοι που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ.

Δωροληψία
Δύο μέρες αργότερα, συνελήφθη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της βόρειας Ελλάδας, για δωροληψία μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία απαίτησε χρηματικό ποσό για ιατρική πράξη. Κλιμάκιο αστυνομικών συνέλαβε τον γιατρό στο ιδιωτικό του ιατρείο, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού που βρέθηκε στην κατοχή του.

Εκτιμήσεις για το φαινόμενο

Το «φακελάκι» εκτιμάται ετησίως στο 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει απώλεια φόρων της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για το κράτος.

Σύμφωνα με καταγγελίες στην ιστοσελίδα «έδωσα φακελάκι», για επέμβαση καταρράκτη μπορεί να ζητηθούν 200 έως 400 ευρώ, για αφαίρεση σπίλου 100 ευρώ, αφαίρεση θυρεοειδούς 300 ευρώ, για νευροχειρουργική επέμβαση 2.500 ευρώ, για γενική χειρουργική επέμβαση 500 ευρώ, αφαίρεση κύστης ήπατος 1.500 ευρώ, για σπονδυλοδεσία 1.500 ευρώ, για αφαίρεση χολής 300 ευρώ και τοκετό 600 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν