FairLife: Δωρεάν πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

  • Ρούλα Τσουλέα
FairLife
Το πρόγραμμα του FairLife τιτλοφορείται BREATH και παρέχεται σε συνεργασία με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας από αναγνωρισμένους φορείς.

Πιλοτικό πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, των φροντιστών και των μελών της οικογένειάς τους προσφέρει στους ενδιαφερόμενους ο μη  κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα FairLife.

Όπως ανακοίνωσε, το πρόγραμμα τιτλοφορείται BREATH. Παρέχεται δωρεάν, σε συνεργασία με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας από αναγνωρισμένους φορείς.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε ασθενείς και φροντιστές. Το κόστος τους καλύπτεται από τη FairLife, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι παρέχεται σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη των οικογενειών η δυνατότητα:

  • Να μοιραστούν την εμπειρία τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον στην ομάδα στήριξης
  • Να συμμετάσχουν σε συνεδρίες συμβουλευτικής οικογένειας ή ζεύγους
  • Να συμμετάσχουν σε συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής

Οι ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες μπορούν να διεξαχθούν σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται με την ευγενική υποστήριξη των: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Lung AmbitionAlliance – AstraZeneca, Roche- foramelefko, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ, Takeda, AMGEN, Novartis, και ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

Πρόσθετες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο του Προγράμματος BREATH της FairLife παρέχονται επίσης οι εξής υπηρεσίες:

  • Η Μέριμνα παρέχει εξειδικευμένη στήριξη σε παιδιά, εφήβους και γονείς, πριν ή/και μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.
  • Τo Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα δικαιώματα των ασθενών. Προσφέρει επίσης εξατομικευμένη στήριξη σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.
  • Το Just Pilates Studio προσφέρει σε ασθενείς και φροντιστές μαθήματα pilates. Στόχος, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της αναπνευστικής λειτουργίας και της ψυχικής διάθεσης.
  • Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» ενημερώνει ασθενείς και φροντιστές για τη σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας, συνδράμοντας το έργο της FairLife.

Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος BREATH στον σύνδεσμο: https://fairlifelcc.com/breath-programma-psychokoinonikis-ypostirixis/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα BREATH οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην FairLife, στον τηλεφωνικό αριθμό 1157 (ειδική Γραμμή Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα FairLine).

Επίσης, ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα από έγκριτους επιστήμονες παρέχεται από τη βραβευμένη Ψηφιακή Ενημερωτική Βιβλιοθήκη «Μαθαίνω – Ενεργώ –Ελπίζω» της FairLife.