Φαγοπότι με «χρυσές μασέλες» στο ΙΚΑ!

  • Iatropedia
Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας το ΙΚΑ, φαίνεται ότι δε θα σταματήσουν σύντομα. Καθημερινά οι αρμόδιοι ελεγκτές είτε της οικονομικής αστυνομίας είτε των υγειονομικών αρχών εντοπίζουν νέες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος του Ταμείου και πλέον έχουν μπει στο στόχαστρο όλα τα μεγάλα υποκαταστήματα της χώρας.

Συντάξεις μαϊμού, πλασματικά επιδόματα σε μη δικαιούχους, υπερτιμολογήσεις υλικών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε αυτήν την …επιχείρηση κατασπατάλησης και κλοπής σε βάρος του ΙΚΑ. Μετά το ΙΚΑ Καλλιθέας οι ελεγκτές εντόπισαν …μαύρες τρύπες και κύκλωμα στο ΙΚΑ Πατησίων, υπόθεση που φαίνεται επίσης να στοίχησε δις ευρώ.

Η υπόθεση όμως δε σταματά εδώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επιχειρήσεις ελέγχου σε όλα τα μεγάλα υποκαταστήματα της χώρας αλλά και στις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα υλικά.

Οι ελεγκτές θα εστιάσουν στα λογιστικά και στα συστήματα καταγραφής των αγορών αλλά και των χορηγήσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Στο μικροσκόπιό τους θα μπουν συντάξεις, επιδόματα αλλά και αγορές που έχουν γίνει στο όνομα του Ιδρύματος ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα εξετασθούν λεπτομερώς και όλες οι συναλλαγές των γιατρών με τους προμηθευτές αλλά και τους ασθενείς για να διαπιστωθεί εάν έχουν δοθεί περισσότερες παροχές από αυτές που έπρεπε. Είτε αυτές σχετίζονται με φάρμακα και επισκέψεις είτε ακόμη και με χορήγηση ειδικών ιατρικών υλικών.