«Έξυπνη» ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα άτομα με φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας - HELLESCC, γιορτάζοντας τη δεκαετή δράση του με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, δημιούργησε πρόσφατα την έξυπνη εφαρμογή iFNE App. Η εφαρμογή απέσπασε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακές εφαρμογές για την ενημέρωση και ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών» στα Healthcare Business Awards 2017 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το Health Daily για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν στον χάρτη τα πλησιέστερα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας και να ενημερώνονται για το ποια από αυτά διαθέτουν γαστρεντερολογική κλινική και ιατρείο ΙΦΝΕ. Ταυτόχρονα η εφαρμογή εντοπίζει τις πλησιέστερες δημόσιες τουαλέτες ή άλλες εντός εμπορικών κέντρων, χώρων συνεστίασης και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν.

Η πλοήγηση είναι απλή και κατανοητή για κάθε χρήστη, ενώ είναι δωρεάν και συμβατή προς όλα τα κινητά ή tablets με λειτουργικό σύστημα Android ή Ios. Η διαδικασία γίνεται γρήγορα και εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC Αλεξάνδρα Γκλιάτη δήλωσε: «Όταν η τεχνολογία συμμαχεί με την αλληλεγγύη το αποτέλεσμα έρχεται να μας δικαιώσει. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη διάκριση αυτή και τη δημιουργία μιας ακόμη γέφυρας ενημέρωσης και συμπαράστασης στα άτομα με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου».

Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να καταγράφει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ημερολόγιο, το οποίο περιλαμβάνεται στην εφαρμογή, τα ιατρικά του ραντεβού, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, καθώς επίσης και τη δοσολογία των φαρμάκων του, με τη δυνατότητα υπενθυμίσεων.

Η πλατφόρμα παρέχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου, για τα δικαιώματα των ασθενών καθώς και για τις δράσεις του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας.

Τέλος, μέσω της εφαρμογής όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου όταν εξοφλούν την ετήσια συνδρομή τους εμφανίζεται στο κινητό ή το tablets τους η ενεργοποιημένη κάρτα μέλους για το έκαστο τρέχον έτος.

Σε αυτήν την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή των επιχειρήσεων TGI Friday’s και ΑΒ Βασιλόπουλος, των οποίων τα καταστήματα φιλοξενούνται στους χάρτες της εφαρμογής iFNE App, ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες εμπορικές αλυσίδες και μεμονωμένοι επαγγελματίες.

Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.