Εξώδικο των γιατρών στο ΕΤΑΑ

  • Iatropedia
Σε απόγνωση βρίσκονται οι υγειονομικοί εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τον ασφαλιστικό τους φορέα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εξώδικο διαμαρτυρία απέστειλε χθες το βράδυ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην διοίκηση του ΕΤΑΑ διαμαρτυρόμενος για την κακοδιαχείριση του Ταμείου που ταλαιπωρεί τους υγειονομικούς όταν χρειάζονται κάποια βεβαίωση από το μητρώο. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι παίρνουν εδώ και εβδομάδες μετ΄εμποδίων ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά προϋποηρεσίας και άλλα απαραίτητα για την καθημερινότητα τους πιστοποιητκά. Συγκεκριμένα το εξώδικο του ΙΣΑ αναφέρει:

«Με την παρούσα σας δηλώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 15-1-2015 ενημερώθηκε ότι εξαιτίας προβλημάτων στην οργάνωση και διαχείριση των μητρώων του Ταμείου, έχουν απολεσθεί πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, βεβαιώσεις ακόμη και πτυχία ή άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ή άλλα έγγραφα βάσει των οποίων οι ιατροί μέλη μας ελάμβαναν ασφαλιστική ενημερότητα και είχαν την ιδιότητα του ασφαλισμένου και υγειονομική περίθαλψη κατά τα προηγούμενα έτη. Παρά την προφανή υπαιτιότητα των υπηρεσιών σας, καλούνται, και έτσι ταλαιπωρούνται, οι ιατροί μέλη μας να τα ανακτήσουν και να τα προσκομίσουν εκ νέου, προκειμένου να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Διαμαρτυρόμεθα γιατί πληροφορούμεθα ότι κατά το τρέχον διάστημα υπάρχει σοβαρή δυσλειτουργία στη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων ιατρών μελών μας, οι οποίοι κινδυνεύουν, οι ίδιοι όπως και τα μέλη των οικογενειών τους, μένοντας χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Ενόψει όλων των παραπάνω, σας καλούμε άμεσα να λάβετε όλα τα μέτρα για την εξυπηρέτηση των μελών μας επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας για τυχόν ζημία ή βλάβη ιατρού μέλους μας ή μέλους της οικογενείας του εξαιτίας των προβλημάτων στη λειτουργία του ταμείου σας ειδικότερα εφόσον εξαιτίας όλων των παραπάνω ζητημάτων ήθελε θεωρηθούν ανασφάλιστοι και αποστερηθούν των αναγκαίων θεραπευτικών μέσων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξώδικο γιατρών κατά υπ. Οικονομικών για το επίδομα βιβλιοθήκης ! Τι υποστηρίζουν

Άρχισαν τα όργανα! Εξώδικο Γιατρών Πάτρας κατά Λυκουρέντζου-Στουρνάρα για τις εφημερίες