Εξώδικο γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ κατά Μπέζα για το 8ωρο! Τι υποστηρίζουν

  • Iatropedia
Με μια εξώδικη διαμαρτυρία κατά του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα που εξέδωσε και τη σχετική εγκύκλιο οι πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ που τώρα εργάζονται στο ΠΕΔΥ, διαμαρτύρονται για το 8ωρο εργασίας που τους επιβάλλεται στο νέο σύστημα.

Ειδικότερα οι γιατροί υποστηρίζουν ότι με βάης την εγκύκλιο που εξεδόθη από τον Αντώνη Μπέζα τους επιβάλλεται « 8ωρη υποχρεωτική συνεχόμενη εργασία σε ειδικευ-μένους Ιατρούς, μέλη μας, προερχομένους από τις πρώην Μονάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), οι οποίοι δυνάμει των ρυθμίσεων του Ν.4238/2014 (ΦΕΚ Α’ 38) εντάχθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) και απασχολούνται στα Ιατρεία του, με την εξέταση των προσερχομένων σε αυτά ασθενών».

Ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν ότι το ωράριο αυτό δεν είναι εφικτό όταν θα πρέπει επί 8 ώρες να εξετάζουν ασθενείς τη στιγμή μάλιστα που όπως υποστηρίζουν δεν ισχύει το ίδιο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Όπως σημειώνουν: «στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), «το επίσημο ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών [ήτοι ειδικευομένων Ιατρών και Ιατρών Επιμελητών Α’ και Β’, Διευθυντών] είναι επτάωρο, συνεχές, πρωϊνό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή όμως, οι Ιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν εξετάζουν ασθενείς στα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκο-μείων του Ε.Σ.Υ. επί επτά (7) ώρες.

Όπως γνωρίζετε, οι Ιατροί του Ε.Σ.Υ. εξετάζουν ασθενείς στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων, στα οποία υπηρετούν για 4 με 5 το πολύ ώρες και με την βοήθεια Γραμματέων και Νοσηλευτικού προσωπικού. Πολλές δε φορές, ίσως τις περισσότερες, επικουρούνται από ειδικευό-μενους Ιατρούς ή αντικαθίστανται από ειδικευόμενους Ιατρούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δηλητηριώδη βέλη Σαλμά κατά Άδωνι! «Αύξησες τα φάρμακα»! Όλο το παρασκήνιο

Υπ.Υγείας προς γιατρούς ΠΕΔΥ: «Τώρα 8ωρο! Μετά αξιολόγηση»

Μπλοκάρει η αξιολόγηση στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Έρχονται οι επικουρικοί στα νοσοκομεία! Πόσοι θα διορισθούν