Εξιτήριο με προβλήματα για δύο! Όλες οι λεπτομέρειες για την περιπέτεια πρωθυπουργού- υπ.Οικονομικών!

  • Iatropedia
Στο σπίτι ακίνητος και χωρίς κούραση θα πρέπει να παραμείνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο μάτι η οποία όμως θα του κοστίσει πολλές πολιτικές δραστηριότητες και πρωτίστως την παρουσία του στο Eurogroup. Εξιτήριο θα λάβει και ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος αύριο με άγνωστο όμως το πολιτικό του μέλλον. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα ο κ.Ράπανος (κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση) ολοκληρώθηκαν χωρίς να δείξουν κάτι το ανησυχητικό, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς όλα ήταν φυσιολογικά.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών που δεν έχει ορκισθεί ακόμη- ακριβώς εξαιτίας της εισαγωγής του στο νοσοκομείο- έπασχε από καρκίνο εδώ και χρόνια. Ωστόσο κατόρθωσε να ξεπεράσει το πρόβλημα με τις κατάλληλες θεραπείες και τη στήριξη των γιατρών. Όμως ο οργανισμός του παραμένει ευαίσθητος γι αυτό και η ανησυχία των ειδικών. Πάντως σε κάθε του δραστηριότητα ο κ.Ράπανος συμβουλεύεται το γιατρό του ειδικό ογκολόγο Πάρη Κοσμίδη ο οποίος και τον παρακολουθεί επί σειρά ετών. Ήταν και ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών πριν λίγα 24ωρα όταν ένοιωσε την έντονη αδιαθεσία.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός θα αναγκασθεί να περάσει τις επόμενες ημέρες ακίνητος στο σπίτι του κάνοντας αναγκαστικά λίγες κινήσεις έως ότου αποκατασταθεί η υγεία του ματιού του. Άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασθενείς ελάχιστα μπορούν να κάνουν καθώς κάθε απότομη κίνηση ή βάρος μπορούν να ανατρέψουν τα θετικά αποτελέσματα της επέμβασης.

Το χειρουργείο ήταν βαρύ και παραμένει άγνωστο εάν και σε μία εβδομάδα από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επανέλθει πλήρως στα καθήκοντά του ή θα μπορεί να προχωρά σε περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών που αντιμετωπίζει χρόνιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, παραμένει αμφίβολο εάν τελικά θα αναλάβει τα καθήκοντά του καθώς η συγκεκριμένη θέση απαιτεί πολλά ταξίδια και πολύ ταλαιπωρία.

Πάντως σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του είναι αρκετά καλή όμως θα πρέπει να γίνουν κι άλλες εξετάσεις και τότε θα προβούν σε νέες ανακοινώσεις.

Ο κ. Ράπανος περπάτησε για λίγο αλλά παρουσιάζει ακόμα αστάθεια. Σήμερα υποβάλλεται σε γαστροσκόπηση, ενώ εξιτήριο αναμένεται να λάβει είτε σήμερα το βράδυ είτε αύριο την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν