Εξηγήσεις για «Μεταξά» και «Δρομοκαϊτειο» προσπαθεί να δώσει η αρμόδια ΥΠΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η 2η ΥΠΕ απαντά στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία ότι είναι σε διαδικασία προσλήψεων και οικονομικής στήριξης των νοσοκομείων Ματαξά και Δρομοκαϊτειο ... Δείτε τι ανακοινώθηκε προ ολίγου μέσω του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με λειτουργικά προβλήματα των νοσοκομείων αρμοδιότητάς μας, Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» και Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», που ήρθαν χθες, 19-4-2016, στη δημοσιότητα έπειτα από κινητοποίηση  εργαζομένων των παραπάνω νοσοκομείων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα, τα οποία προέκυψαν έπειτα από συνάντηση στα Γραφεία της 2ης ΥΠΕ…

·  Όσον αφορά το πρόβλημα λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου του Ε.Α.Ν..Π. «ΜΕΤΑΞΑ», ενημερώθηκε η 2η ΥΠΕ ότι: Τα επείγοντα περιστατικά, καλύπτονται κανονικά στο 100% των αντίστοιχων αναγκών, για δε τα τακτικά περιστατικά οι ανάγκες καλύπτοντα σε ποσοστό 80% με την συνεπικουρία του  Γ.Ν.Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ».

Οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την ολοκλήρωση της  διαδικασίας εγκατάστασης νέου αξονικού τομογράφου, μέσω δωρεάς από το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

·  Όσον αφορά στην έλλειψη υγειονομικών υλικών (γάζες κ.λ.π.),  υπήρξαν βραχυχρόνιες τεχνητές ελλείψεις της τάξεως της μίας ή δύο ημερών, οι οποίες έχουν απολύτως καλυφθεί.

·  Σχετικά δε με το θέμα υποστελέχωσης των ανωτέρω Νοσοκομείων, προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα κάλυψη  κενών οργανικών θέσεων και συγκεκριμένα:

1.  Για το  Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ»: 10 θέσεις Ιατρών ΕΣΥ , 22 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, 8 θέσεις Λοιπού Μόνιμου Προσωπικού. Επιπροσθέτως έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο την κάλυψη 11 θέσεων μονίμου Διοικητικού Προσωπικού.

2.    Για το Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»: 10 θέσεις Ιατρών ΕΣΥ, 18 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού. Επιπροσθέτως έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο την κάλυψη 23 θέσεων μονίμου Διοικητικού Προσωπικού.

 

Παράλληλα επίκεινται προσλήψεις Επικουρικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας εργασίας ενός έτους, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 699 Β/16-3-2016 ΦΕΚ και συγκεκριμένα για το Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» πέντε (5) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων  και για το  Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» τέσσερα (4) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

 

·   Για το Ψ.ΝΑ. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» υπήρξαν αναφορές για απλήρωτους υπαλλήλους. Πρόκειται για εργαζομένους που απασχολούνται μέσω συμβάσεων σε εταιρίες καθαριότητας και σίτισης οι οποίες ευθύνονται για τις  καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων.  Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων σε συνεργασία με την 2η ΥΠΕ δεσμεύθηκαν να τακτοποιήσουν το θέμα το  αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν