Εξαιρετικό το κλίμα στην τελετή παράδοσης του υπ.Yγείας- Προμηνύεται αντιπαράθεση με τα «συμφέροντα»

  • Iatropedia
Αντιπαράθεση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, άμεση στήριξη της κοινωνίας αλλά και ανοιχτός σε όλους δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής παραλαμβάνοντας το υπουργείου από τον Μάκη Βορίδη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Παραδίδοντας το υπουργείο Υγείας ο Μάκης Βορίδης ευχαρίστησε τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και την Κατερίνα Παπακώστα για την συνεργασία και χαρακτήρισε τον νέο υπουργό Yγείας'' έμπειρο κοινοβουλευτικό, ο οποίος θα εργασθεί με γνώση και ευαισθησία».

Ο Λ. Γρηγοράκος συναισθηματικά φορτισμένος καλωσόρισε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον οποίο έχουν υπάρξει σύντροφοι στο ίδιο κόμμα ( ΠΑΣΟΚ) και τόνισε ότι»μέσα σε ένα 7μηνο κάναμε ένα βήμα, κάντε εσείς το δεύτερο».

Η κ. Παπακώστα από την πλευρά της ευχήθηκε καλή επιτυχία τονίζοντας ότι «η ψυχή, η δομή και οι προτεραιότητες αυτού του υπουργείου είναι ο άνθρωπος».

Παίρνοντας το λόγο ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι η κοινωνία έχει προσμονές και ελπίδες από την νέα κυβέρνηση και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη.Υπάρχουν τόνισε «συσσωρευμένα προβλήματα ανεπάρκειες και στρεβλώσεις που θα διορθώσουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός σε δηλώσεις του αμέσως μετά ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ για τους ανασφάλιστους. Παράλλληλα κατέστησε σαφές ότι η πολιτική του θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

-ανακούφιση του κόσμου

-αναδιάρθρωσητης υγείας

-ενδυνάμωση όλων των υφιστάμενων δομών.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος ανακοίνωσε ότι το γραφείο του θα έχει έδρα στο υπ.Εργασίας.

Παίρνοντας το λόγο ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού ανέφερε ότι ''φεύγει ένας πατρίκιος και έρχεται ένας πληβείος'' αναφερόμενο στον κ. Βορίδη και τον εαυτό του, θυμήθηκε την εντολή που του είχε δώσει ο πολιτικός του πατέρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν είχε φύγει από το ΥΥΚΑ ως σύμβουλος. ''Θέλουμε δημόσιο σύστημα υγείας που θα εξασφαλίσει ίση μεταχείρηση''.

Και συνέχισε: «Η εντολή που έχουμε είναι να αποκαταστήσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης και διαθέτουμε πυρακτωμένο πείσμα υπομονή και επιμονή ώστε να υπερισχύσει το συμφέρον του λαού».

Στους φορείς διεμήνυσε ότι δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν αλλά είναι – τόνισε- «πατριωτικό καθήκον» άμεσα να προκύψει έργο ουσιαστικό σε μια κοινωνία που πονά από την κρίση.

Και δεν δίστασε να προσθέσει: «Υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα τα οποία εμείς θα αντιπαρατεθούμε και θα υπερασπισθούμε το συμφέρον του λαού».

Τέλος, με διάθεση χιούμος ανέφερε ότι ''το γραφείο μου θα είναι ανοικτό δεν βλέπω αλλά ακούω καλά''!

Μετά την τελετή, οι εργαζόμενοι καλωσόρισαν τη νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας αφήνοντας αιχμές γαι την προηγούμενη ηγεσία και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχαν αποκλεισθεί και περιμένουν από τη νέα να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι.

Μετά την τελετή, ο νέος υπουργός Υγείας δέχθηκε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του για την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση και αποκάλυψε ότι θα ζητήσει άμεσα πολλές παραιτήσεις!