Έξαλλοι οι οδοντίατροι με την διοικούσα επιτροπή του ΕΤΑΑ

  • Iatropedia
"Με έκπληξη λάβαμε την ανακοίνωση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ΕΤΑΑ-ΤΥ με αριθμό πρωτοκόλλου 86717 με την οποία δημιουργείται σύγχυση και τίθενται προσκόμματα στην εφαρμογή του νόμου 4331/2015."Απάντηση σε ανακοίνωση προέδρου της Δ.Ε. ΕΤΑΑ-ΤΥ σχετικά με την δυνατότητα υπαγωγής ασφαλισμένων σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία (Ν. 4331/2015)"... Τάδε έφη τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής που καλούν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Ταμείου να "σταματήσουν την κοροϊδία".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρει το προεδρείο του Συλλόγου, «σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στο άρθρο 39 που έχουν ως μόνη προϋπόθεση υπαγωγής στην νέα ρύθμιση να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΕΤΑΑ ή αν υπάρχουν να έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση που τηρείται, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ζητά να έχουν καταβληθεί εισφορές Α’ εξαμήνου 2015 απαίτηση που αντιβαίνει τα ρητώς αναφερόμενα στην παράγραφο 3 εδάφιο 2 «.

Και σα να μην έφτανε αυτό, παρότι έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου και οι υπηρεσίες του ταμείου διεκπεραιώνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, στις 22 Ιουλίου διεκόπη η αποδοχή νέων αιτήσεων με πρόσχημα την απουσία υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του νόμου!

Ζητούν ως εκ τούτου στην ανακοίνωσή τους:

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής να σταματήσουν την κοροϊδία των ασφαλισμένων συναδέλφων και να εφαρμόσουν άμεσα τον νόμο 4331/2015 αφού τους θυμίσουμε ότι πλέον οι συνάδελφοι υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και των πολύ υψηλών ασφαλιστικών εισφορών αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αφού επιπλέον τα capital controls έδωσαν καίριο πλήγμα στην λειτουργία των ιατρείων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ