Ευρωπαϊκό ρευστό για την περίθαλψη λαθρομεταναστών! Τι θα ζητήσει ο Λυκουρέντζος από την Ε.Ε.

  • Iatropedia
Εκατοντάδες λαθρομετανάστες φθάνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας χωρίς νόμιμα έγγραφα και φιλοξενούνται είτε σε ειδικά κέντρα είτε ακόμη και σε νοσοκομεία. Ειδική οικονομική βοήθεια θα ζητήσει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος από την Ε.Ε.

Πολλοί κάτοικοι Τρίτων χωρών στην προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη ζωή έρχονται στη χώρα μας περνώντας παράνομα τα σύνορα. Στην πορεία τους αυτή όμως είτε τραυματίζονται είτε λόγω των δύσκολων συνθηκών παρουσιάζουν ασθένειες.

Χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν νοσηλευθεί κατά καιρούς στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.

Και επειδή η Ελλάδα αποτελεί Ευρωπαϊκό σύνορο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μελετά να ζητήσει ειδική οικονομική ενίσχυση από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νοσηλεία των κατοίκων Τρίτων χωρών που παράνομα περνούν τις πύλες της χώρας μας.

Το θέμα μάλιστα έθεσε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας, κ. Φωτεινής Σκοπούλη και των δύο Γενικών Γραμματέων.

Ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στην απόφαση να εισπράττει η Ελλάδα από τα ασφαλιστικά ταμεία των Ευρωπαίων πολιτών το κόστος της περίθαλψής τους, ενώ γνωστοποίησε ότι διερευνάται η δυνατότητα να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για την παρεχόμενη περίθαλψη υπηκόων τρίτων χωρών.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα, τα οποία δέχονται την πίεση της εισβολής υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς νόμιμα χαρτιά. Και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της κρίσης, ως λαός δεν είμαστε ξενοφοβικοί, δεν είμαστε ρατσιστές, καθώς στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες οι οποίες εμπεριέχονται στην ευρωπαϊκή ιδέα που υπηρετούμε όλοι μαζί».