Ευρωπαϊκή βοήθεια για να χτυπηθεί η αύξηση 1500% στο Aids!

  • Iatropedia
Οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει το AIDS στη χώρα μας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Έλληνα Υπουργού Υγείας με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Βοήθεια δια χειρός Ε.Ε. ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να χτυπηθεί η εξαιρετικά ανησυχητική αύξηση που παρουσιάζει ο ιός του Aids στη χώρα μας. Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφουν αύξηση ακόμη και 1500% τον τελευταίο χρόνο σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές για άμεση μετάδοση της νόσου και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Η ενίσχυση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσπάθεια περιορισμού του επιπολασμού του HIV/AIDS στη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Dr. Marc Spreger, στη Στοκχόλμη, στην έδρα του ECDC.

Σοβαρές ανησυχίες έχει προκαλέσει άλλωστε η έκρηξη των κρουσμάτων από HIV/AIDS που επιβάλλουν την επανεκτίμηση της κατάστασης γύρω από τη νόσο τόσο στη χώρα μας όσο και στην ΕΕ.