Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Διαβούλευση για καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην αντεπίθεση περνά η Ευρώπη αντιδρώντας στο αντιεμβολιαστικό κίνημα που μας στοιχίζει δύο χειμώνες τώρα, σε ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ιλαράς, αλλά και σε εκατοντάδες ζωές κάθε χρόνο από απλή γρίπη... Δημόσια διαβούλευση για τη βελτίωση της συνεργασίας όλων των πλευρών, ώστε να βελτιωθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διαβούλευση θα διεξαχθεί 12 εβδομάδες, έως τις 15 Μαρτίου 2018 και στη συνέχεια θα εκπονηθεί έκθεση.

 

Σύμφωνα με τους αρμοδίους , τα ενδιαφερόμενα άτομα και οι Οργανισμοί μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την πρωτοβουλία συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο με 3 βασικά κεφάλαια: Τους τρόπους αντιμετώπισης της διστακτικότητας για εμβολιασμό, τις πολιτικές εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον συντονισμό μεταξύ των κρατών– μελών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Vytenis Andriukaitis, η διαδικασία ξεκινάει μετά τις επισημάνσεις των ευρωπαϊκών Αρχών για το πρόβλημα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claoud Juncker, είναι απαράδεκτο το ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από ασθένειες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν εξαλειφθεί στην Ευρώπη.

Κάλεσμα

Ο κ. Andriukaitis δηλώνει: «Η διαβούλευση που ξεκινήσαμε είναι μια ευκαιρία για σας, πολίτες και οργανώσεις, να μας πείτε ποιες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστεύετε ότι είναι είναι χρήσιμες για την ενίσχυση της συνεργασίας κατά των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από τον εμβολιασμό».

Η συζήτηση δεν θα αφορά τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού, καθώς αυτά δεν είναι υποκειμενικά, αλλά αντικειμενικά.

Στην χώρα μας, σε επιστολή των παιδιάτρων προς τον ΙΣΘ, επισημαίνεται ότι το πρόβλημα με το αντιεμβολιαστικό κίνημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, καθώς «…φαίνεται ότι αρκετοί από τους συναδέλφους μας, απροκάλυπτα, χωρίς καμία επιστημονική αιδώ και τεκμηρίωση, αναρτούν άρθρα εναντίον των εμβολίων, παρασύροντας γονείς να μην κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν